Foto no 2017. gada meistarklasēm filmu veidošanā
 
Aktualitātes
27.06.2018

Šovasar 9.-12. klašu audzēkņiem ir iespēja bez maksas apgūt kino profesijas pamatus

Komentē
0

Šovasar jau piekto gadu ikvienam Rīgas 9.-12. klašu audzēknim ir iespēja piedalīties meistarklasēs par filmu veidošanu, iegūt pamatzināšanas par dažādām profesijām filmēšanas laukumā, uzzināt par iespējām darboties kino industrijā, nofilmēt savu filmu un parādīt to īpašā seansā draugiem kinoteātrī.  

"Meistarklašu mērķis ir sniegt ieskatu visos filmas uzņemšanas posmos un iepazīstināt ar kino profesijām, jo bieži sastopamies ar uzskatu, ka, ja tu strādā kino, tad tu esi vai nu režisors vai operators, vai aktieris," stāsta viens no pasniedzējiem – režisors un producents Staņislavs Tokalovs –, "bet, lai uzņemtu filmu, nepieciešams daudz vairāk cilvēku: mākslinieki, grimētāji, aktieru atlases speciālisti, administratori un daudzi citi kino nozares profesiju pārstāvji. Uz meistarklasēm tiek aicināti jaunieši, kurus interesē jebkura profesija filmu veidošanas nozarē."

Projekts ir vērsts uz Rīgas skolu 9.–12. klašu skolēniem, kad pusaudži un jaunieši ir profesijas izvēles priekšā. Meistarklasēs dalībnieki tiks teorētiski un praktiski iepazīstināti ar dažādām profesijām filmu uzņemšanā, ar filmas uzņemšanas procesu – sākot no sagatavošanās posma – scenārija uzrakstīšanas, aktieru atlases, filmēšanas komandas formēšanas –, līdz filmas uzņemšanas etapam augsti kvalificētu, pieredzējušu pasniedzēju vadībā. 

Noslēgumā tiks nofilmēta īsfilma, kuras scenāriju, uzņemšanu, montāžu un filmas sagatavošanu demonstrācijai īstenos paši jaunieši pasniedzēju vadībā, tā izmēģinot savas spējas un pielietojot iegūtās teorētiskās zināšanas filmu veidošanā praktiski. Filma tiks demonstrēta kinoteātrī dalībnieku vienaudžiem, draugiem, ģimenes locekļiem un visiem interesentiem.

Meistarklašu pasākumi notiks visas vasaras garumā, pirmā tikšanās norisināsies 13. jūlijā pamatskolas "Rīdze" telpās. Kopumā tiks uzņemti 25 dalībnieki, apkopojot eseju konkursa rezultātus. 

Lai kļūtu par meistarklašu dalībnieku, ir jāpiedalās ESEJU KONKURSĀ:
1. Ir jāuzraksta eseja "Kāpēc es gribu strādāt kino". Esejas apjoms ½–1 lpp. A4 formātā. Titullapā jānorāda kontaktinformācija – esejas autora vārds, uzvārds, skola, klase, tālruņa numurs, e-pasta adrese, viena vecāka vai aizbildņa vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese.
2. Eseja kopā ar titullapu un kontaktinformāciju jānosūta uz e-pasta adresi [email protected] līdz 2018. gada 6. jūlijam plkst. 12.00.
3. Konkursa rezultāti tiks paziņoti visiem atlases kārtas dalībniekiem personīgi.

Projektu īsteno Mūsdienu dejas grupas "STILS" atbalsta biedrība ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!