brigita silina
pirms 6 gadiem
Kur paliek prasība pēc atklātības? Bērniņu piesaukšana kā arguments tam, ka atalgojumam joprojām jāpaliek noslēpumā, ir pavisam vājš, pat liekulīgs. Grūti ticēt, ka trūcīgie profesori un ārsti, ko piesauc Ījaba kungs, spēj nodrošināt tik laimīgas un no materiālām rūpēm pilnīgi brīvas bērnudienas savām atvasēm tik augstā mērā, ka šīm atvasēm pat prātā nevar ienākt, ka vecāku algas ir apkaunojoši mazas. Parasti bērni to gan zina, tikai tas netraucē viņiem tomēr mīlēt savus vecākus un priecāties par dzīvi. Un tomēr Ījaba kungs pieskaras tēmai, par kuru runā arī Amerikā. Un runā tādi ļaudis, kurus mēs uzskatām par absolūtiem bagātniekiem, taču viņi patiesībā štatu reālajos apstākļos pieder pie vidusšķiras, kura, kā jau vidējā tiecas uz augšu, bet slīd uz leju. Tas ir Neal Gabler. The Secret Shame of the Middle Class. Tā ir objektīva problēma, kuru nevar atrisināt klusējot un slēpjoties.

Guntis Kārkliņš
pirms 6 gadiem
Lūk, lūk! No rakstītā izriet, ja kāds šajā sfērā vēl strādā, tur ir citi slēpti profīti. Ja sabiedriskā sektora darbinieki nebūtu apmierināti, būtu vispārējs streiks. Tā kā tāds ne tuvu nav novērojams, tad ir kreisie ienākumi. Un nevajag BLA BLA, cilvēks kam nav ko zaudēt, atšķirībā no tā kam ir, iziet ielās kā to parāda pasaules prakse. Patiesībā par privilēģiju ieņemt amatus sabiedriskā sektorā vajadzētu ne algu maksāt, bet iekasēt patentmaksu, pēc principa pistoli iedeva, grozies kā gribi.

Pastnieks
pirms 6 gadiem
No rakstītā nekas tāds neizriet.

Vienīgie cik necik nopietnie slēptie profiti, kādi var būt jebkurā profesijā gan privātajā, gan sabiedriskajā sektorā ir būtībā kaut kādas mahinācijas svešu naudu pārdalot savā privātajā kabatā.

Tad nu, lūk, Kārkliņa kungs -- gan sabiedriskajā, gan privātajā sektorā ir aplam maz ļaužu, kuri tur rokas uz resursu pārdales. Ierindas skolotāji un ugunsdzēsēji nesēž iepirkumu komisijās. nelemj par koncesijām un uzņēmumu padomēm.

Un ja jūs vēlaties, lai policisti piepelnītos privātā kārtā ķerot ātruma pārkāpējus "grozies kā gribi", tad no savas puses ieteiktu pārcelties uz Krieviju -- tur šāda lietas rādās stipri lielāka ikdiena un jūs beidzot sagaidīsiet no valsts visu to, ko par viņu iedomājāties savā prātiņā.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!