Foto: Matías Costa, transeuropephoto.eu
 
Aktualitātes
07.02.2018

Fotogrāfus no Latvijas aicina piedalīties Eiropas fotogrāfijas forumā "Transeurope"

Komentē
0

Radīts jauns, starptautisks fotogrāfijas forums "Transeurope" ar mērķi veicināt Eiropas fotogrāfu starptautisko karjeru un savstarpējo sadarbību, kā arī fotogrāfijas mākslas attīstību reģionā. Tajā aicināti piedalīties arī fotogrāfi no Latvijas.

Programmu īsteno "The Fundación Contemporánea" (Spānija), Somijas Fotogrāfijas muzejs un "Euromare" (Grieķija). Līdz pat 2019. gadam tās ietvaros notiks meistarklases, portfolio vērtēšanas sesijas, profesionālas nodarbības, grupu izstādes, kā arī tiks izdots žurnāls.

"Transeurope" palīdzēs māksliniekiem dibināt starptautiskus kontaktus, lai veicinātu karjeras izaugsmi ārpus viņu dzimtajām valstīm. Šim mērķim radīta interneta platforma, kurā tiks izveidota virtuāla datubāze ar fotogrāfu kontaktiem un darbiem. Šī datubāze būs pieejama nozares ekspertiem, institūcijām un citiem māksliniekiem, ļaujot izveidot kontaktu tīklu visas Eiropas Savienības ietvaros. "Transeurope" pamatmērķis ir kļūt par platformu, kas ļautu Eiropas fotogrāfiem mācīties, veidot kontaktus un iepazīstināt ar savu radošo darbību starptautisku interesentu un profesionāļu loku. Projekts norisinās četrās fāzēs, ko veido meistarklases, portfolio izvērtēšanas sesijas, ceļojošas grupu izstādes un oficiāls izdevums.

Pirmajā projekta fāzē "Transeurope" organizē 14 meistarklases 14 Eiropas valstīs. Tajās varēs piedalīties 224 fotogrāfi, kuri profesionāļu vadībā iepazīsies ar principiem, kas nepieciešami laba portfolio izstrādei un savas karjeras attīstīšanai. Viena no meistarklasēm norisināsies arī Rīgā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā 24. februārī. To vadīs somu fotogrāfs un fotogrāfijas pētnieks Harri Pälviranta. Meistarklases laikā dalībnieki individuāli kopā ar vadītāju izvērtēs savus portfolio un topošos vai gatavos fotoprojektus. Pieteikšanās līdz 26. martam. Vairāk informācijas šeit.

Otrajā fāzē norisināsies trīs portfolio izvērtēšanas sesijas – Helsinkos (no 16. līdz 18. maijam), Madridē (no 4. līdz 5. jūnijam) un Atēnās (datumi tiks izziņoti). Tajās 63 fotogrāfijas profesionāļi (muzeju, kultūras institūciju, galeriju, festivālu, fotogrāfijai veltītu izdevumu vadītāji un kuratori) tiksies ar 210 fotogrāfiem, kas tiks izvēlēti pēc pieteikumu izvērtēšanas. Pēc tam profesionāļi atlasīs 30 projektus, kuri tiks iekļauti šajās pilsētās organizētās grupu izstādēs. Visbeidzot, 30 finālistu darbi tiks publicēti apkopojošā izdevumā, kurā katram no tiem būs veltīta padziļināta analīze.

Vairāk informācijas "Transeurope" vietnē.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!