Satori galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins. Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
26.01.2018

Foto: "Satori" grāmatžurnāla Nr. 2 atvēršana

Komentē
0

25. janvārī ar lasījumiem bārā-kafejnīcā "Terapija" tika atvērts "Satori" grāmatžurnāls Nr. 2, kas zem tēmas "Receptes" apkopo pēdējā gada svaigāko Latvijas prozu un dzeju. Tajā publicējušies tādi autori kā Kārlis Vērdiņš, Inga Žolude, Dace Vīgante u.c., savukārt atvēršanas pasākumā ar lasījumiem piedalīsies prozaiķe Dace Vīgante, dzejnieki Lauris Veips, Aivars Madris, Raimonds Ķirķis, kā arī jaunā dzejniece Marija Luīze Meļķe.

2016. gada nogalē "Satori" laida klajā grāmatžurnāla pirmo numuru, kura tēma bija plūdi. Pēc nedaudz vairāk kā gada pie lasītājiem nonācis "Satori grāmatžurnāls" Nr.2, kas apkopo jaunāko un svaigāko Latvijas dzeju un prozu. Šoreiz grāmatžurnāla tēma jeb atslēgas vārds ir "Recepte", ar to domājot receptes šī vārda plašākajā nozīme – ēdienu vai zāļu receptes, panākumu receptes un dzīves receptes, valsts nākotnes receptes un receptes kā mākslas darba radīšanas tehnoloģiju pierakstu.

"Satori" grāmatžurnālā Nr.2 publicējies Kārlis Vērdiņš, Inga Žolude, Ilmārs Šlāpins, Henriks Eliass Zēgners, Dace Vīgante, Edvards Kuks, Raimonds Ķirķis, Haralds Matulis, Elvīra Bloma, Aivars Madris, Elizabete Lukšo-Ražinska, Lauris Veips, Kirils Ēcis, Alise Redviņa, Artis Dobrovoļskis, Ramona Indriksone. Lielākā daļa darbu tapuši ikgadējā "Satori" autoru vasaras nometnē, kas pagājušajā gadā norisinājās Aizputē, mākslinieku rezidenču centrā "Serde". Vairāk par grāmatžurnālu LTV ziņu sižetā stāsta tā galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins un dzejnieks Aivars Madris.

To izdod biedrība "Ascendum", bet izdošanai sagatavo interneta žurnāla "Satori" redakcija. Izdevuma dizainu veidojis Gatis Vectirāns, bet drukāja "Dardedze hologrāfija". Izdevums tapis ar Valtsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

"Satori" grāmatžurnāls nopērkams "Jāņa Rozes grāmatnīcā", grāmatu namā "Valters un Rapa", kā arī konceptveikalos "Nice Place Telpa", "Riija" un "Mr. Page". Tāpat izdevumu iespējams iegādāties, rakstot "Satori" redakcijai vēstuli uz [email protected]

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!