Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
07.09.2018

Foto: Rīgas cirka ēkā iemājo laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit"

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar Gētes institūtu Rīgā šodien, 6. septembrī, plkst. 18.00 Rīgas Cirka ēkā (ieeja no Alfrēda Kalniņa ielas) atklās laikmetīgās mākslas festivālu "Survival Kit 10.0." Ar mākslinieku performancēm, dīdžeju setiem un diskotēku festivāls iesildīs savu šī gada apmešanās vietu, kurā līdz 30. septembrim būs aplūkojama izstāde "Leer | Stelle – Tukšā | telpa". Piedāvājam pirmo fotoieskatu izstādē.

Baltijā vērienīgākais ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit" šogad pievēršas jēdziena "outlands" (ārpuszemes, svešzemes) apzināšanai, apšaubot tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā un izgaismojot sarežģītos identitātes veidošanās procesus.

Šogad sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā festivāla ietvaros tapušajai izstādei Rīgas Cirkā dotais nosaukums "Leer | Stelle – Tukšā | telpa" iezīmē Latvijas Laikmetīgās mākslas centra un Gētes institūta kopīgo interešu zonu, meklējot tukšo Rīgas ēku slēpto vai jau pamanāmo transformācijas potenciālu un veicinot to pārtapšanu aktīvos kultūras punktos pilsētas kartē.

Festivāla atklāšanas dienā ar performancēm uzstāsies Sibelje Kavalji-Baštusa un aktrise Iveta Pole kopā ar režisori Kristīni Vītolu un komponistu un pianistu Rūdolfu Macatu. Cirka arēnā notiks diskotēka, kur savu mīļāko mūziku spēlēs  drag queen un sociālo mediju zvaigzne Rojs Rodžers, māksliniece Jeļena Glazova, mūziķis un mākslinieks Labais Dāma, mākslinieks Kaspars Groševs, kuratore Elīna Sproģe, Rīgas Cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers, performanču māksliniece Marta Trektere, kā arī publiciste un dj Sandra Mētra. Atklāšanas nakts beigās uzstāsies mākslinieks Kasiuss Fadlabi ar dj setu "Hiti no zaņķiem un teroristu zemēm", kurā būs dzirdama mūzika no Dienvidāfrikas, Jemenas, Bruklinas, Teherānas, japāņu hip-hopa un karstasinīgās bhangra dejas mūzikas ritmi.

"Survival Kit 10.0" īpašie atklāšanas notikumi turpinās arī 7., 8. un 9. septembrī. Piemēram, Deniss Hanovs uzstāsies ar lekciju par etniskā nacionālisma dominanci Austrumeiropā un Baltijā. Tas izveidojies, balstoties uz 19. gadsimtā šajā teritorijā raksturīgo romantisko nacionālismu, kurā "cits" bija nacionālās kopienas ienaidnieks. Tāpat norisināsies izstādes ekskursijas ar kuratoriem un pastaigas ar mākslas vēstnešiem, sarunas ar māksliniekiem, kino skatīšanās, bet sestdien, 8. septembrī, norisināsies īpaša "Baltās nakts" programma.

Ar visu festivāla programmu iespējams iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!