Aktualitātes
15.09.2017

Foto: Kā top festivāls "Ezera skaņas"?

Komentē
0

Ar biedrības "Ascendum" konkursa kārtībā piešķirtā granta palīdzību nedēļas garumā, no 19. līdz 25. augustam, pie Kāla ezera norisinājās festivāla "Ezera skaņas" radošās nometnes dizaina, horeogrāfijas, literatūras, fotogrāfijas un 8 mm filmu mākslas nozarēs, kurās radītie darbi pēcāk kļuva par daļu no festivāla programmas.

Nometnēm varēja pieteikties ikviens interesents vecumā no 18 gadiem ar vai bez priekšzināšanām konkrētajās nozarēs, jo, kā norāda nometņu organizatori, tās raksturo izteikti brīvs raksturs ar fokusu uz jaunradi un katra radošā potenciāla atbrīvošanu.

Dizaina nometnes dalībnieki strādāja pie astoņiem lielformāta darbiem – unikāliem vides objektiem un peldošām skatuvēm.

Fotogrāfijas nometnē bija iespēja satikt domubiedrus un attīstīt foto prasmes caur diskusijām un praktiskiem darbiem. Nometnes laikā katrs fotogrāfs varēja izvēlēties individuālu fokusu par dažādām tēmām.

Foto: Linda Inga

Horeogrāfijas nometnes dalībnieki strādāja ar savu ķermeni, atbrīvojot sevī kustību un piedaloties unikālas performances veidošanā Kāla ezera teritorijā.

Foto: Aija Blej, Inga Linda, Kristīne Krauze Slucka, Vika Eksta

Teksta nometnē tika dota iespēja satikt domubiedrus, dalīties ar saviem jau esošajiem darbiem un nedēļas laikā strādāt pie jauniem. Darbības virziens – ziņas lokālajam laikrakstam un uz ezera izveidotā radiostacijā.

Foto: Inga Linda

 

8 mm filmu mākslas nometne ļāva iepazīt un praktizēt analogo filmu mediju. Darbs tehnikā norisinājās ar individuālu fokusu uz dažādām tēmām.

Foto: Aija Blej, Inga Linda

Brīvprātīgo nometnes dalībnieki tika aicināti darīt dažādus palīgdarbus – krāsot, pļaut zāli, kā arī pārvietot lietas gan pa ūdeni, gan pa sauszemi. Šīs nometnes dalībnieku galvenais uzdevums bija iekārtot vidi "Ezera skaņu" pasākumam. Foto: Elīna Semane, Džonatans Rodits

Festivāls "Ezera skaņas" šovasar jau sesto reizi Kāla ezerā pulcēja mūzikas, miera un metafizisku sajūtu meklētājus, kas 26. augusta agrā rītā kāpa laivās un slīdēja uz ezera vidu, lai vēl pirms saullēkta plkst. 5:00 piedzīvotu to, ko paši festivāla organizētāji sauc par sapni.

Šīgada "Ezera Skaņas" kopā radīja aptuveni 80 dizaineri, mūziķi, horeogrāfi un dejotāji, foto un kino ļaudis, tekstu radītāji un radio balsis, pragmatiski tehniķi un brīvprātīgie no vairākām valstīm Eiropā un tālākiem Zemeslodes punktiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!