Foto: Riga.lv
 
Aktualitātes
10.08.2017

Foto: pirmoreiz izgaismota Nacionālā teātra atjaunotā fasāde

Komentē
0

Gaidot valsts simtgadi, renovāciju piedzīvojusi Latvijas Nacionālā teātra ēkas fasāde, kas vakar pirmoreiz pēc atjaunošanas arī izgaismota.

Latvijas Nacionālā teātra ēkas fasādes atjaunošanas darbi sākās šī gada pavasarī un to laikā atjaunotas bojātās profilētās detaļas. Lai pārbaudītu dekoratīvā apgaismojuma atbilstību vizuālajam projektam, 8. augustā ieslēdza teātra ēkas atjaunotās fasādes apgaismojumu.

Renovācijas laikā veikta jumta, frontonu, starpstāva dzegu vilkumu ap logiem un logu plauktiņu, triglifu, sandriku un frontonu plaisu attīrīšana un aizpildīšana ar atbilstošu restaurācijas sastāvu. Arī ēkas terasei veikti atjaunošanas darbi, novēršot terases margu un vāžu bojājumus, attīrot radušās plaisas un aizpildot tās ar atbilstošu restaurācijas sastāvu. Paredzēts, ka terases grīdai vēl tiks veikts hidroizolācijas remonts un uzklāts segums.

Ēkai no jauna izbūvēts arī fasādes dekoratīvais apgaismojums un kopumā uzstādīti 220 gaismekļi.

Latvijas Nacionālā teātra ēkas fasādes atjaunošanu pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta veica SIA "VELVE".

Jau vēstīts, ka jauno sezonu Latvijas Nacionālais teātris atklās ar Ingas Ābeles romāna "Klūgu mūks" iestudējumu Indras Rogas režijā, kura pirmizrāde gaidāma 14. septembrī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!