Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
01.06.2018

Foto: durvis ver pirmā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle

Komentē
0

Šī gada 2. jūnijā Rīgā atklās Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli (RIBOCA1) "Viss bija mūžīgs, līdz pārstāja tāds būt" ("Everything Was Forever, Until It Was No More"), kurā piedalīsies 99 mākslinieki, tai skaitā 10 kolektīvi. Piedāvājam pirmo ieskatu biennāles centrālajā izstādē Latvijas Universitātes kādreizējā Bioloģijas fakultātes ēkā.

Pirmo Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli veido galvenā kuratore Katerīna Gregos kopā ar tās dibinātāju un komisāri Agniju Mirgorodsku. Līdzās Bioloģijas fakultātes ēkai, biennāle iemājos arī mākslas centrā "Zuzeum", Andrejsalā, mākslas stacijā "Dubulti", bijušajā tekstilfabrikā "Boļševička", Morberga dzīvoklī un "Sporta 2" kvartālā. Ar biennāles programmu iespējams iepazīties šeit.

Izstādē bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā skatāmi 44 mākslinieku darbi, kas, ņemot vērā ēkas specifiku, pēta dabu, progresa robežas un izplatību – attīstības priekšrocības un trūkumus, iespējas, zemūdens akmeņus un sekas. "Mēs atrodamies uz jaunas pasaules sliekšņa, pasaules, kura, atkarībā no cilvēces rīcības, var pavērsties gan uz labu, gan sliktu. Vai tehnoloģiju un zinātnes progress ved mūs pretī bezdibenim, vai tas ir "cirvis noziedznieka rokā" – kā reiz teicis Alberts Einšteins? Varbūt tas aizvedīs mūs pie kā atbrīvojoša un cerīga?" vaicā izstādes veidotāji.

Biennālē kopumā tiks izstādīti 113 darbi, starp tiem 49 ir jaunradīti. Dažādās pilsētas vietās tiks arī uzstādīti 10 vides objekti. Daudzi mākslinieki skatītāju vērtējumam nodos vairāk nekā vienu darbu, tādējādi sniedzot iespēju gūt dziļāku priekšstatu par viņu radošajām praksēm.

Gandrīz trešdaļa dalībnieku ir no Baltijas valstīm un gandrīz 70% - no Baltijas reģiona (Polijas, Zviedrijas, Dānijas, Somijas un Vācijas). Pārējie mākslinieki ir no visas pasaules – Korejas, Argentīnas, Venecuēlas, Kolumbijas un Dienvidāfrikas, kā arī Krievijas, Beļģijas, Nīderlandes, Spānijas, Portugāles, Šveices, Grieķijas un Bulgārijas. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!