Aktualitātes
22.08.2017

Foto: Aizvadīti astotie "Piena svētki"

Komentē
0

19. un 20. augustā kafejnīcas "Piens" apkārtnē aizvadīts astotais pilsētas festivāls "Piena svētki". Pēc dažu gadu pārtraukuma svētki atkal notika savā sākotnējā lokācijā, šoreiz – bez maksas. Šogad svētku tēma bija "Far From Space" jeb "Tālu no kosmosa".

Arī šogad festivāla uzmanības centrā bija mūzika, taču lielu apmeklētāju interesi guva arī cirka un teātra izrādes – daļa no programmas tika izpildīta Stricka villas telpās, kas tika piepildītas līdz maksimumam katra notikuma laikā.

Katru gadu "Piena svētku" organizatori rūpējas par kādu inovatīvu, iepriekš nedzirdētu muzikālu performanci. Šoreiz festivāla kulminācija bija Jāņa Šipkēvica jeb Shipsea un viņa kopā pulcētās 12 mūziķu grupas "Nepāriet" izpildītā Imanta Kalniņa dziesmu programma "Imka. Shipsea. Nepāriet", kuru veidoja jaunas Kalniņa mūzikas interpretācijas, kas tapušas speciāli "Piena svētkiem". Koncertu klātienē vēroja vairāki tūkstoši cilvēku.

Otrās dienas programmu veidoja arī "Pērkons", "100 baltas dvēseles", reperis ansis, Jāņa Ruņģa "Klātbūtne", "Polifauna", dziesminieki Martin Confused un Lūkass Edgars, teātra izrādes "Kaka un Pavasaris", "Nāc laukā" un "Bruņinieks, kuram sāpēja zobi", kā arī franču cirka mākslinieka "Galapiat" izrāde "BOI" un čehu akrobātu trupa "Cink Cink Cirk".

Pirmās dienas kultūras piedāvājumu veidoja grupu "Pacific K" un "Ezeri" uzstāšanās, Jāņa Ozoliņa klavierkoncerts ar Filipa Glāsa mūzikas repertuāru, grupas "Mumiy Troll" audiovizuālā performance "Kosmiskais reiss" un "Dirty Deal Teatro" izrāde "Zvērīgā mīla", kā arī "Galapiat" un "Cink Cink Cirk" performances.

Foto: Ģirts Luste un Filips Šmits

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!