Aktualitātes
07.07.2017

Festivāls "Ezera skaņas" izsludina pieteikšanos vasaras nometnēm

Komentē
0

Festivāls "Ezera skaņas" izsludina pieteikšanos vasaras nometnēm, kas no 19. līdz 25. augustam norisināsies pie Kāla ezera un dalībniekus iedvesmos izstrādāt dizaina, horeogrāfijas, literatūras, fotogrāfijas un 8 mm filmu mākslas projektus, kas pēcāk kļūs par daļu no festivāla programmas.

Festivāla "Ezera skaņas" šovasar jau sesto reizi Kāla ezerā pulcēs mūzikas, miera un metafizisku sajūtu meklētājus, kas 26. augusta agrā rītā kāps laivās un slīdēs uz ezera vidu, lai vēl pirms saullēkta plkst. 5:00 piedzīvotu to, ko paši festivāla organizētāji sauc par sapni.

Šogad festivāla rīkotāji šī sapņa radīšanā aicina piedalīties arī citus, darbojoties dažādu nozaru nometnēs, kas no 19. līdz 25. augustam notiks festivāla norises apkaimē – pie Kāla ezera. Nometnēm būs izteikti brīvs raksturs ar fokusu uz jaunradi un katra radošā potenciāla atbrīvošanu, norāda organizatori. "Ezera skaņu" vasaras nometnei aicina pieteikties dalībniekus vecumā no 18 gadiem ar vai bez priekšzināšanām konkrētajās nozarēs.

Vasaras nometnes nodarbību pamata valoda būs angļu, pēc nepieciešamības izmantojot arī latviešu un krievu valodu. Dalība nometnē ir bez maksas, taču dalībniekiem jāsedz uzturēšanās izmaksas (ēdināšana un gultasvieta 65 eiro apmērā). Nometnei nepieciešamos materiālus nodrošina sadarbība ar biedrību "Ascendum" un Britu padomi Latvijā "British Council".

Nometnes, kurās iespējams darboties, gatavojoties "Ezera skaņām"

  • Dizaina nometne būs iespēja strādāt pie lielformāta darbiem – unikāliem vides objektiem, peldošām skatuvēm, kā arī realizēt savas zemapziņas vīzijas. Nometnes laikā tiks veidoti astoņi vides objekti: peldošas skatuves un vides instalācijas.
  • Fotogrāfijas nometnē būs iespēja satikt domubiedrus un attīstīt foto prasmes caur diskusijām un praktiskiem darbiem. Nometnes laikā katram fotogrāfam būs iespēja izvēlēties individuālu fokusu par dažādām tēmām.
  • Horeogrāfijas nometne dos iespēju strādāt ar savu ķermeni, atbrīvot sevī kustību un piedalīties unikālas performances veidošanā Kāla ezera teritorijā.
  • Teksta nometnē tiks dota iespēja satikt domubiedrus, dalīties ar saviem jau esošajiem darbiem un nedēļas laikā strādāt pie jauniem. Darbības virziens – ziņas lokālajam laikrakstam un uz ezera izveidotā radiostacijā.
  • 8 mm filmu mākslas nometne ir iespēja iepazīt un praktizēt analogo filmu mediju. Darbs tehnikā norisināsies ar individuālu fokusu uz dažādām tēmām.
  • Brīvprātīgo nometnē varēs satikties un kopā pavadīt laiku ar interesantiem cilvēkiem. Nometnes dalībnieki tiks aicināti darīt dažādus palīgdarbus – krāsot, pļaut zāli, kā arī pārvietot lietas gan pa ūdeni, gan pa sauszemi. Šīs nometnes dalībnieku galvenais uzdevums būs iekārtot vidi "Ezera skaņu" pasākumam. Dalība brīvprātīgo nometnē ir bez maksas – nometnes dalībnieku uzturēšanās maksu segs festivāls "Ezera skaņas".

Pieteikties nometnēm var, aizpildot anketu vasaras nometnes mājaslapā. Pieteikšanās dizaina nometnei noris līdz 17. jūlijam, savukārt pārējām nometnēm – līdz 28. jūlijam.

Vairāk informācijas pieejams ezeraskanas.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!