"Lupatiņi". Publicitātes attēls
 
Aktualitātes
14.10.2015

Festivāla "Riga IFF" bērnu nedēļas nogalē pirmizrādīs "Lupatiņu" jaunākās īsfilmas

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē Rīgas Starptautiskā kinofestivāla "Riga IFF" bērnu programmā kinoteātrī "Splendid Palace" demonstrēs bērnu animācijas filmu cikla "Lupatiņi" jaunākās īsfilmas, kuru veidošanā piedalījusies dzejniece Inese Zandere, režisors Edmunds Jansons un mākslinieks Reinis Pētersons.

"Ikdienišķi priekšmeti – zeķes, pogas, cimdiņi – ir lieliskas rotaļlietas, un spēlēties ar tiem ir pat interesantāk nekā ar smalkām lellēm. Lietu īpašības ļauj iztēloties to raksturus, un tad jau sākas stāsts. Tā spēlējas mazi bērni, tā spēlējamies arī mēs, "Lupatiņu" autori, un šī spēle palīdz bērniem saprast pašiem sevi, mācīties dzīvot," saka Inese Zandere.

Projekts "Lupatiņi" tiek veidots kopš 2010. gada, sadarbojoties animācijas studijai "Atom Art" un bērnu grāmatu izdevniecībai "Liels un mazs", tā ietvaros tapušas animācijas īsfilmas un izdota grāmata. Lupatiņi ir iemantojuši skatītāju mīlestību gan Latvijā, gan aiz Latvijas robežām, jo animācijā iedzīvinātie varoņi izzina sevi un pasauli tāpat kā to vienaudži – paši jaunākie kinoskatītāji.

Ar Nacionālā kino centra un Latvijas Televīzijas atbalstu studijā "Atom Art" ir tapušas piecas jaunas "Lupatiņu" cikla īsfilmas: "Kā Lupatiņi būvēja māju", "Kā Lupatiņi veseļojās", "Kā Lupatiņi precējās", "Kā Lupatiņi slēpās" un "Kā Lupatiņi kārtoja māju". Filmu varoņus ierunājuši bērni un Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš, bet dziesmu autors un izpildītājs ir Jēkabs Nīmanis.

"Lupatiņi" ir stāsti par četriem auduma bērniņiem – Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu –, kuri kopā ar Kaķi dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. Arī jaunajās īsfilmās viņi mēģina noskaidrot dažādas dzīvē noderīgas lietas – kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai ir iespējams izārstēties no slimības ar konfektīšu palīdzību, ar ko būtu interesanti precēties un kāpēc, kā arī pārbauda, kurš no Lupatiņiem prot vislabāk noslēpties.

Šā gada nogalē sadarbībā ar bērnu grāmatu izdevniecību "Liels un mazs" tiks izdots arī visu "Lupatiņu" īsfilmu DVD, Jēkaba Nīmaņa komponēto "Lupatiņu" dziesmu CD, jauna Ineses Zanderes grāmata "Lupatiņu rīts" un 2016. gada "Lupatiņu" kalendārs bērniem.

Jauno īsfilmu cikls "Riga IFF" programmā "Bērnu brīvdienas/Kids Weekend" kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos sestdien, 17. oktobrī, plkst. 12:00 un tiks izrādīts arī svētdien, 18. oktobrī, plkst. 11:00. Biļetes uz īsfilmu cikla seansiem var iegādāties rigaiff.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!