Sandris Štāls
pirms 6 gadiem
Par šo tēmu nav vērts diskutēt, jo sabiedrības attieksme nemainīsies. Tikai ar paaudzes maiņu, jo citādāk nevar. Bildes ļoti labas. :)

Larisa Kļaviņa
pirms 6 gadiem
Lasu "sākotnēji mans mērķis.." un domāju - tak,` lai puisis turpina praktizēt un apgūt valodu, es pasēju..

Larisa Kļaviņa
pirms 6 gadiem
Lasu "sākotnēji mans mērķis.." un domāju - tak,` lai puisis turpina praktizēt un apgūt valodu, es pasēju..

Andris Salmins
pirms 6 gadiem
Izņemot I.Šlāpinu ,vai vēl kādam patīk šādi vīrieši? Vai jums sievietēm vajag mudaku kurš krāsojas un grib tēlot sievieti?

Kristiana Ozoliņa
pirms 6 gadiem
ļoti iedvesmojošas fotogrāfijas ar interesantiem rakursiem.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Labi, manis pēc, lai taču cilvēki spēlējas. Nesatrauksimies, pasmaidīsim. Vien par: "katra fotogrāfija ir centiens noņemt tik ierastās heteronormativitātes brillītes un saskatīt pašu cilvēku" baidos ka tas gan samērā nerealizējams uzstādījums - protams, ja vien tas ir fotogrāfiju rašanās iemesls, nevis iegansts. Jo tad vispirms jānoformulē kas tad īsti ir tas fenomens "cilvēks", kas jāatrod to atbrīvojos no identitātes uzslāņojumiem. Varu klusiņām pačukstēt - tāda "kaila fenomena" nav. "Cilvēks" arī ir dažādo identitātes uzstādījumu kopums. Noņemot "heteronormatīvo ilūziju", tā vietā noliek "dzimumbrīvo ilūziju", vai ko tamlīdzīgu, bet princips ir un paliek nemainīgs.

Kaspars Bekeris
pirms 6 gadiem
Paldies, ļoti vērtīga piebilde. Šis citāts gan ir vairāk par to, ka normas ik pa laikam var un arī ir derīgi pārvērtēt no jauna. Man nebūtu nekas pret jebkādu "ilūziju", kurā dzimtes identitāte ir individuāla pieredze un kā tāda, ir respektējama. Varbūt tiešām varēju izteikties precīzāk un norādīt, ka mans mērķis bija ne tik daudz "saskatīt cilvēku", cik - "skatīties cilvēcīgi". Ak, valoda, valodiņa. Tieši tāpēc man arvien vairāk patīk fotografēt.

Vilmārs Ozoliņš
pirms 6 gadiem
Vai varētu lūdzu izbeigt šo naratīvu, par dzimumu neesamību, un tomēr paņemt rokās bioloģijas grāmatiņu?
Paldies

Anna Andersone
pirms 6 gadiem
Ir atšķirība starp dzimumu un dzimti. To arī var palasīt grāmatiņās.

Raitis Iljenkovs
pirms 6 gadiem
"Grāmatiņās" var palasīt arī par endokrīno sistēmu un to, kā dzimumspecifskie hormoni nosaka uzvedības paternus, kas ir pamatā statistiski relevantam femīnā/maskulīnā nošķīrumam. Daži robežgadījumi neatceļ faktu, ka atšķirīga dzimumuzvedība ir (lielākoties) fizioloģiski determinēta. Problēma ir tur, ka visas šīs "gender studies" grāmatiņas referencē viena uz otru, apspēlējot vienus un tos pašus spekulatīvos argumentus, kas atvedināti no ideoloģiskām aksiomām, kam nav nekāda sakara ar empīriskiem faktiem. Piecas eksaktajās zinātnēs nesekmīgas lesbofeministes izlasa citu piecu lesbofeminstu spekulatīvo literatūru un rada vēl vairāk lesbofeministiskas literatūras, kurās realitāte ir pazaudēta un tā tiek aizstāta ar ideoloģisku fikciju.

Vilmārs Ozoliņš
pirms 6 gadiem
Drošvien, ka var. ;) Bet, attiecinot šos terminus uz cilvēku - tās atšķirības laikam vairāk tomēr ir aprakstītas "dženderisma" un dzimumu studiju novirziena grāmatiņās, kas ne visiem šķiet loģiskas un pieņemamas. Varbūt nosauksiet, kādu Jūsuprāt labu avotu?
Un robežas starp apjukušu dvēseli, dzimumu identitāti un psihisku saslimšanu arī ir diezgan šauras.

WhenWeAll FallAsleep
pirms 6 gadiem
"Gender is the range of characteristics pertaining to, and differentiating between, masculinity and femininity. " +
"Gender identity is one's personal experience of one's own gender." -  no wiki.

Tomēr nevar nomērīt, ka nav saiknes starp dzimumu un dzimiti. Vai arī pretējo. Ne?  

Vilmārs Ozoliņš
pirms 6 gadiem
Saikne ir diezgan acīmredzama - vairāk nekā 99% personu identificējas savā dzimumā. Medicīniski tik retus gadījumus, kad šīs lietas nesakrīt dēvētu par patoloģiju. Bet mūsdienās neviens tā īsti negrib nēsāt šo slimības vai patoloģijas birku, nezinu arī vai tas ir vajadzīgs. Nezinu vai arī ir vajadzīgs visur medijos (Kanāda un ASV ir celmlauži šajā lauciņā) atklāti melot un stāstīt, ka šīs visas lietas ir pilnīgi normālas un pašsaprotamas.

WhenWeAll FallAsleep
pirms 6 gadiem
Tad nespēja vai nevēlēšanās integrēt savu dzimti saskaņa ar savu dzimumu ir garīgas saslimšana? Un, kas tā ir par tādu 99% statistiku? 

zīļuks zīle
pirms 6 gadiem
slimie cilvēki arī jāmīl, vienīgi to ir grūti izdarīt ja viņi bāžas virsū...

Edge
pirms 6 gadiem
Slimi cilvēki ir jāārstē, vienīgi to ir grūti izdarīt, ja viņi d*āžas bez aizsargāšanās:" Jaunākie statistikas dati par HIV/AIDS izplatību Baltijā liecina – Latvija ir apsteigusi Igauniju ikgadējo jauno HIV gadījumu skaita ziņā 2016. gadā. Tas nozīmē, ka Latvija kļuvusi par sava veida līderi šai ziņā ne tikai Baltijā, bet arī starp visām Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, informē biedrības "Baltijas HIV asociācija" valdes priekšsēdētāja Inga Upmace.

WhenWeAll FallAsleep
pirms 6 gadiem
Šie dati gan atklāj, ka HIV izplatība augusi tradicionāli orientētās populācijas vidū. Ne visiem gan tas ir pārsteigums. 
Jo, iespējams, tas saistīts ar to “tradicionālās” populācijas daļu, kas nespēj kontrolēt savus impulsus un uzvedību nedz internetā, nedz savā intīmajā dzīvē. #ģimene #vērtības #krietnums 
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!