Foto - Kaspars Beķeris
 
Fotogrāfija
15.09.2017

F*ck gender

Komentē
18

Turpinām fotosēriju, kurā interneta žurnālā "Satori" divreiz mēnesī publicēsim jauno fotogrāfu darbus. Visus fotoblogus meklējiet šeit.

F*CK GENDER, ko latviski varētu mēģināt tulkot kā "Piedrāzt dzimti!", ir portretu fotogrāfiju sērija, kas rāda Islandes drag mākslinieku ikdienas dzīvi un rēvijas aizkulises. Fotoprojekta nosaukums spoguļo drag mākslas žanru genderfuck, kas nojauc iedomātās robežas starp dzimtēm, miksējot kultūrā pieņemtos vīrišķos un sievišķos atribūtus. Un tiešām, vērojot, kā drag mākslinieki izdzēš, izsmej vai rada jaunus dzimtes identitātes slāņus, katra fotogrāfija ir centiens noņemt tik ierastās heteronormativitātes brillītes un saskatīt pašu cilvēku.

Sākotnēji mans mērķis bija dokumentēt drag kultūru kā dzimtes performatīvās iedabas apliecinājumu. Bet mani arvien vairāk ieinteresēja tieši šie cilvēki. Kad laimīgas apstākļu sakritības rezultātā uzņēmu pirmo bildi šim projektam, es nezināju, kāds tas būs. Es biju gatavs fotografēt lērumu attēlu ar visu to "gliteri un glamūru" – spilgtu grimu, krāsainām parūkām un izaicinošiem tērpiem. Un, nav brīnums, vairāk nekā pusgada laikā es tiešām esmu sakrājis ievērojamu daudzumu spilgtu fotogrāfiju, bet visvairāk es novērtēju tās, kurās (cerams) var saskatīt vairāk par mums visiem tik ierasto performanci, lomu spēli. Es sapratu, ka dzimte nav būtiska – tā vienkāršā iemesla dēļ, ka tā tiešām nepastāv.

Ir vēl viena lieta, ko šie brīnišķīgie cilvēki man iemācījuši, – prieku būt. Būt tādam, kāds esi.

Kaspars Beķeris

Kaspars Beķeris ir zināmu laika periodu pavadījis, praktizējot un apgūstot publicistikas valodu, bet brīžos, kad nogurst no vārdiem, fotografē.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
18

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!