dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Ne jau no bērnu pasargāšanas no bailēm jābaidās, bet gan no pasargāšanas no praktiskām darbībām. Bailes no šausmoņiem pārvarēt viegli, bet ja dzīvē tiek "izmests" liels lempis, kurš par naglu sienā nemāk iesist, tad ir daudz sāpīgāk. Labāk tad lai baidās.
Par Gautamu, bērnībā viņu gan sauca par Sidhārtu, bet labi, lai būtu, kaut kā ļoti šaubos, ka kšatriju vadonis Šudodhana reāli būtu spējis savam dēlam nodrošināt šādus izolācijas apstākļus. Drīzāk - vai uz šo nav jāpaskatās nedaudz savādāk (alegoriski) - proti, princis Sidhārta nevis pirmo reizi ieraudzīja vecumu, slimību un nāvi, bet gan uz šīm tik pierastām, ikdienišķām lietām palūkojās kā pirmo reizi tos pamanījis. Nevis pieņemot tos kā ikdienišķus un līdz ar to nenovēršamus ļaunumus, bet kā kaut ko tādu, kas ir neatbilstoši, taču pa cik "nepierasti", tad iespējams ceļš to novēršanai.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!