Spīgana Spektore
pirms 6 gadiem
Kopumā ļoti piekrītu - vizuāli jau filma glīta un sarkasms pievilcīgs, tomēr dziļuma pietrūka un līdz izcilam kino ļoti tālu. Vienīgi nekā nespēju piekrist domai, ka šī filma nemudinās skatītājus lasīt Selindžera darbus. ("No trako rakstītā pa gabalu"? Nopietni?!) Filmā grāmatas ir ieskicētas tieši tādos apjomos, lai radītu interesi par to lasīšanu, pie kam filma rada cerīgu sajūtu, ka arī grāmatas būs tikpat sarkastiskā tonī ieturētas.

Barthes87
pirms 6 gadiem
Tas teikums par "turēšanos no trako rakstītā pa gabalu" bija domāts ar lielu ironijas devu, vairāk pasmīnot par to, kādu rakstnieka tēlu filma mēģina piedāvāt un cik tam maz kopīgā beigās var izrādīties ar tekstiem. Tas, protams, subjektīvi, jo katram jau savs skatījums. Es viennozīmīgi izvēlos to Selindžeru, kāds viņš parādās savos tekstos, nevis biogrāfijās un filmās.

Wolfs
pirms 6 gadiem
Recenzija kā recenzija, vienīgi šausmīgi augstprātīga. Te režisors netiek galā, te piezīme, kas būtu "jāliek aiz auss" rakstniekiem, utt. Es nepazīstu recenzijas autoru, bet iespaids tāds, ka oskari, tāpat kā prēmijas literatūrā viņam nav sveša lieta. Būs jāpainteresējas.
Filma mani pārliecināja, un tai bija labs ritms - nevienu mirkli neļāva atrauties. Jā, beigās bija parastās grūtības - kā apvienot vispārzināmus faktus ar filmas māksliniecisko ideju. Vairs nav tādas brīvības kā stāstot par studiju gadiem. Filmas veidotāji izvēlējās turēties pie faktiem, un saņem parastos pārmetumus - viss nav pastāstīts, tam ir atvēlēta pārāk maza loma, utt. Es dotu priekšroku otrai pieejai - nospļauties par to, kā tieši notika, bet saglabāt filmas ideju, t.i., kā tās radītāji ir sapratuši Selindžeru. Brēka pēc tam jau būtu, un selindžerlogi šausminātos vai ņirgātos, bet tas noteikti būtu čum interesantāk.
Tomēr atkārtošos - kopumā filma man patika.

fakingsons
pirms 6 gadiem
Man arī patika. Sūds ar visu pārējo.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!