Aktualitātes
24.07.2018

Egils Siliņš kļūst par pirmo latvieti, kurš dziedās leģendārajā Baireitas festivālā

Komentē
0

Latviešu basbaritons Egils Siliņš ir pirmais latviešu dziedātājs, kurš kāps uz leģendārā Baireitas festivāla skatuves Riharda Vāgnera operas "Loengrīns" jauniestudējumā, kura pirmizrāde notiks 25. jūlijā – festivāla atklāšanas dienā.

Baireitas operfestivāls notiek kopš 1876. gada, šogad tajā pirmizrādi piedzīvos opera "Loengrīns", kurā Egilam Siliņam uzticēta loma Der Heerrufer des Königs. Titullomu atveidos poļu tenors Pjotrs Bečala, Elza būs Anja Harterosa. Iestudējuma muzikālais vadītājs ir Kristians Tīlemanis, bet režisors – Juvals Šārons.

Pirmizrāde tiešraidē tiks rādīta pasaules kinoteātros un pārraidīta radio stacijās. Kā katru gadu to apmeklēs arī Vācijas kanclere Angela Merkele.

Sākotnēji bija paredzēts, ka "Loengrīna" iestudējumu 2018. gada Baireitas festivālam režisēs Alvis Hermanis, taču, protestējot pret Vācijas bēgļu politiku, viņš no darba pie iestudējuma 2016. gada rudenī atteicās. "Man bija liels pagodinājums, kad pirms pāris gadiem Katarīna Vāgnere piedāvāja radīt jaunu Loengrīna iestudējumu 2018. gada sezonai. Tomēr 2016. gada rudenī informēju Baireitas festivālu, ka atsakos no šī darba. Pirms pāris nedēļām festivāls par to oficiāli informēja arī presi, jo mana dalība bija iepriekš jau izsludināta. Iemesls ir saistīts ar gadu veciem notikumiem, kad publiski apšaubīju Vācijas "atvērto robežu" politiku. Joprojām man vācu prese nespēj piedot, ka mans viedoklis atšķiras no oficiālā. Baireitas festivāls ir pasākums ar ļoti jūtīgu politisku kontekstu, un uzskatu, ka viņiem labāk pameklēt režisoru, kura politiskie uzskati atbilst Vācijas oficiālajai ideoloģijai. Back in USSR. Man tas vairs nav interesanti. Déjà vu," presei paskaidroja režisors, kurš uzskatu sadursmes dēļ 2015. gada rudenī pārtrauca sadarbību arī ar Hamburgas Thalia Theater.

 

 

 

 

 

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!