Aktualitātes
09.08.2012

Edinburgas lidosta baidās no plikņiem

Komentē
0

Edinburgas lidostas administrācija pasažieru sūdzību dēļ gandrīz noņēma Pablo Pikaso izstādes reklāmas plakātu, uz kura attēlota spāņu mākslinieka glezna "Kaila sieviete sarkanā krēslā", vēsta britu mediji.

Kā ziņo "BBC", lidostas vadība jau bija lūgusi Skotijas Nacionālajai galerijai sagatavot citu reklāmas plakātu un uz laiku aizsegusi "aizskarošo"  attēlu ar melnu vinila pārvalku, taču vēlāk savu lēmumu mainīja.

Tikmēr Skotijas Nacionālās galerijas direktors Džons Lītons uzskata, ka ir absurdi cenzēt mākslas darbu, ja uz visiem stūriem no reklāmas plakātiem rēgojas kailas un puskailas sievietes. "Tas ir vairāk nekā dīvaini – kamēr mūsdienu reklāmā vairāk vai mazāk atkailinātu sieviešu attēli neizraisa nekādus iebildumus, pasaules slavenākā mākslinieka akts tiek atzīts par tik satraucošu, ka tas ir jānoņem."

Problemātiskajā gleznā attēlota mākslinieka mūza Marija Terēze Valtēra. Izstāde "Pikaso un britu modernisms", kurā tā aplūkojama, skatāma Skotijas Nacionālajā galerijā līdz 4. novembrim.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!