Arvis Viguls. Foto: Kaspars Filipovs Dobrovolskis
 
Aktualitātes
17.03.2017

Dzejnieks Arvis Viguls nosaukts starp 10 šībrīža interesantākajiem Eiropas autoriem

Komentē
0

Latviešu dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Arvis Viguls šobrīd notiekošajā Starptautiskajā Londonas grāmatu tirgū nosaukts starp 10 interesantākajiem jaunajiem Eiropas rakstniekiem, iekļūstot "New Voices of Europe" ("Eiropas jaunās balsis") atlasē.

Konkursu "New Voices from Europe" rīko literāro organizāciju tīkls "Literature Across Frontiers" ("Literatūra pāri robežām"), un šīgada 10 interesantākie un nozīmīgākie Eiropas jaunie rakstnieki tika paziņoti 16. martā Starptautiskā Londonas grāmatu tirgus laikā, kurā ar nacionālo grāmatniecības stendu un dažādiem pasākumiem piedalās arī Latvijas delegācija.

Turpmāko mēnešu laikā plānots tulkot un publicēt sarakstā nonākušo autoru darbus, kā arī izplatīt un popularizēt viņu grāmatas. Sarakstā iekļuvušie autori nākamnedēļ piedalīsies literārajā festivālā "Kosmopolis" Barselonā, kur uzstāsies ar lasījumiem, piedalīsies diskusijās, kā arī tiksies ar izdevējiem un literārajiem aģentiem.

Sarakstā iekļauti dzejnieki, romānu autori, tulkotāji un dramaturgi – līdzās Arvim Vigulam par interesantākajiem jaunajiem Eiropas autoriem nosaukti Šarlote Van den Breka (Charlotte Van den Broeck, Beļģija), Sofija Divrī (Sophie Divry, Francija), Manuels Asturs (Manuel Astur, Spānija), Bronka Novicka (Bronka Nowicka, Polija), Andrejs Dosa (Andrei Dósa, Rumānija), Asja Bakiča (Asja Bakić, Bosnija un Hercegovina), Steinuna G. Helgadotira (Steinunn G Helgadóttir, Islande), Klīrs Gvins Luiss (Llŷr Gwyn Lewis, Velsa), kā arī Natālija Ronvū (Nathalie Ronvaux, Luksemburga).

"New Voices from Europe" saraksts tiek izziņots otro reizi. Autorus izvēlējās profesionāļu žūrija – nozīmīgu literatūras festivālu pārstāvji un literāru organizāciju vadītāji.

Starptautiskais Londonas grāmatu tirgus norisinās no 14. līdz 16. martam. Tā pēdējā dienā, 16. martā, Polija nodos festivāla goda viesu titulu Baltijas valstīm. Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Baltijas valstu vēstnieki, arī Latvijas vēstniece Londonā Baiba Braže. Vairāk par Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū lasiet šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!