Ar bērniem
21.05.2015

Dzejas ekranizācija

Komentē
0

Šī gada pavasara brīvdienās, kad ārā vēl bija pavisam auksts, 17 bērni vecumā no 8 līdz 13 gadiem MULTENKULTEN studijā veidoja animācijas filmas pēc Raiņa dzejoļu motīviem. Filmas tapa kultūras projekta "Rainis bērniem" ietvaros, un, lai piedalītos šajā notikumā, bērniem bija jālasa Raiņa dzeja un jāizvēlas savs mīļākais dzejolis. Pēc to atlases un izpētes tika izvēlēti seši Raiņa dzejas darbi, un katru no tiem ekranizēja cita projekta dalībnieku komanda. Satori "Ar bērniem" lasītājiem piedāvājam noskatīties visus šī projekta ietvaros radītos bērnu animācijas darbus - "Pinku Mikus", "Zelta sietiņš", "Brālītis un nazītis", "Mākonīts un Mākonīte", "Mēness sūtnis" un "Inča ģimetne".

Kā stāsta projekta autori, strādājot pie dzejoļu ekranizācijas, bērni uz MULTIKULTEN studiju devās katru dienu un cītīgi strādāja nedēļas garumā. Filmas veidošanas laikā bērni iepazinās arī ar animācijas izveides procesu un specifiku. Bērni paši ir domājuši gan filmas scenāriju, gan izstrādājuši tās varoņus, animējuši tos, filmējuši un pēdējā dienā ierakstījuši skaņu un pat paši iespēlējuši mūziku.

Projekta idejas autori ir Marta Bite un apvienība MULTENKULTEN (Kristīna Ratniece un Ivars Šmits), kas bija arī projekta realizētāji. MULTENKULTEN ir bērnu animācijas studija Rīgā, kas organizē bērniem nodarbības un pasākumus, kas saistīti ar animāciju.

Rainis bērniem 21. gadsimtā

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!