Foto: Viktorija Eksta, Paulis Jakušonoks
 
Aktualitātes
21.04.2017

Drīzumā pirmizrādi piedzīvos Knutam Skujeniekam veltīta dokumentālā filma "Knutifikācija"

Komentē
0

Ceturtdien, 4. maijā, plkst. 18:00 kinoteātrī "Splendid Palace" Nacionālā Kino centra Latvijas filmu maratona programmas ietvaros notiks režisora Ivara Tontegodes dokumentālās filmas "Knutifikācija" pirmizrāde. Filmas galvenais varonis ir dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Knuts Skujenieks.  

"Būdams jauns dzejnieks, Knuts Skujenieks tika nepamatoti apsūdzēts un notiesāts uz septiņiem gadiem Mordovijas lēģeros, kur turpināja rakstīt dzeju, ko ilgu laiku pēc atbrīvošanas nebija iespējams publicēt. Filma ir stāsts par mācīšanās un apzināšanās procesu, un to, kā sistēma mēģina pakļaut indivīda garu. Tomēr ne vienmēr cilvēka dabā ir samierināties. Knuts nav revolucionārs masām, viņš māca būt revolucionāram sevī. Mācība ir īsa: dzīve ir grūta, un patiesība – dārga. Poēzija ir Knuta Skujenieka dzīvesveids, viņa dzīve – pierādījums iekšējas brīvības neatkarībai no ārējiem apstākļiem, arī šodien," raksta filmas veidotāji.

Filmas idejas autore ir Sanda Zālamane, režisors – Lielā Kristapa laureāts un filmas "Sēņotāji" autors Ivars Tontegode.

Filmā ar īpašu performanci, kurā izmantota Knuta Skujenieka dzeja, piedalās elektroniskās mūzikas mākslinieks Oriole kopā ar hiphoperi ansi. Oriģinālmūziku sacerējuši un iespēlējuši arī muzikālās apvienības "The Pink Elephant" un "The Future Folk Orchestra", īpašu skaņas celiņu filmai veidojis Jevgēņijs Nacišs jeb Aon.

4. maijā plkst. 22:00 filmas pirmizrādes viesi, kā arī visi interesenti aicināti atzīmēt filmas iznākšanu klubā "One One", kurā uzstāsies filmas tapšanā iesaistītie mūziķi, kā arī viesi – DJ Vital un instrumentālā post-roka grupa no Liepājas "Illa". Notiks arī īpašs, muzikāls Knuta Skujinieka dzejas lasījums.

Jau tagad filma sākusi savu ceļu pie ārvalstu skatītājiem un aprīļa beigās "Knutifikācija" tiks rādīta arī "Visions du Réel" filmu festivāla tirgū Šveicē.

Filma tapusi studijā "Mojo Raiser Production" sadarbībā ar studiju "Full Glass Media Production". Plašāka informācija par filmu un seansiem pieejama kinoteātra "Splendid Palace" mājas lapā, kā arī "Knutifikācijas" Facebook lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!