Aktualitātes
16.12.2017

Diskutēs par to, vai kultūra ir pārfinansēta

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija (LKNVOA) šī gada 18. decembrī Kaņepes Kultūras centrā rīko diskusiju "Vai kultūra ir pārfinansēta?"

Runājot par diskusijas nepieciešamību, LKNVOA raksta: "Ļoti iespējams, ka naudas trūkums ir viena no lietām, kas ir bezgalīga. Ikdienā, strādājot ar kultūras projektiem, mēs, Latvijas laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija, redzam, cik sarežģīti ir plānot notikumus situācijā, kad nav skaidrības par iespējamo finansiālo atbalstu. Nepalīdz arī slavenā nodokļu reforma, kas kultūras NVO nozīmē, ka ienākumi varētu būt mazāki, jo uzņēmēji vairs nebūs tik ieinteresēti ziedot sabiedriskajām organizācijām.

Taču šogad biežāk kā citus gadus ir aktualizējies stāsts par to, ka kultūrai, iespējams, naudas ir par daudz. Par to runājuši atsevišķi politiķi, institūcijas un viskonkrētāk – Fiskālās disciplīnas padome.

Lai runātu par to, vai tiešām kultūra ir joma, kur izdevumi būtu samazināmi un kas veido kultūras kopējo finansējumu, rīkos publisku diskusiju “Vai kultūra Latvijā ir pārfinansēta?”"

Diskusijā piedalīsies Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētājs Jānis Platais, Kultūras ministrijas valsts sekretārs Sandis Voldiņš, LKNVOA valdes priekšsēdētāja un Latvijas Laikmetīgā mākslas centra direktore Solvita Krese un Valsts Kultūrkapitāla fonda direktors Edgars Vērpe. Diskusiju vadīs biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce.

Pasākums notiks Kaņepes kultūras centrā, Skolas ielā 15. Sākums – plkst. 16.00. Aicināti visi ieinteresētie un zinātgribošie.

LKNVOA ir jumta organizācija, kas apvieno kultūras NVO Latvijā. Asociācijas mērķis ir attīstīt un aktivizēt nevalstisko organizāciju darbību kultūras jomā un uzlabot vidi kultūras NVO darbībai; pārstāvēt kultūras NVO intereses valsts un pašvaldību kultūrpolitikā; attīstīt un atbalstīt inovatīvās kultūras procesus Rīgā un Latvijas reģionos, kā arī starptautiski; piedāvāt konsultācijas un ekspertīzi, kā arī nozares pētniecību un analīzi.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!