Foto: Toms Harjo
 
Aktualitātes
27.01.2017

"Dirty Deal Teatro" tapusi jauna izrāde bērniem "Otrā pusē". FOTO

Komentē
0

Sestdien, 28. janvārī, plkst. 19.00 "Dirty Deal Teatro" (DDT) bērnu un jauniešu teātra repertuāra "Šmulītis" ietvaros pirmizrādi piedzīvos režisores Lauras Čaupales izrāde bērniem "Otrā pusē."

Izrāde vēsta par trim draugiem, kuri meklē atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem par dzīves brīnumaino ritējumu un to, kas notiek, kad tā beidzas. Bērnu zinātkāre un bagātā fantāzija aizrauj viņus fantastiskā ceļojumā kopā ar kaķi, kuram ir deviņas dzīvības. Viņi dodas lidojumā cauri laikiem un dažādām kultūrām, no Senās Ēģiptes caur maģisko Indiju līdz pat sniegotajai Aļaskai, lai atklātu kādu ļoti īpašu noslēpumu.

Atskārsme, ka ne viss ir mūžīgs, bērniem ir citādāka, kā pieaugušajiem. Grūti aptveramais rada daudz jautājumu un paver bezgalīgas iespējas savu priekšstatu radīšanai. Bērni izzina pasauli, kombinējot pašu piedzīvotās lietas ar fantāziju. Kā neapjukt, kā saprast nesaprotamo? Izrāde nesniegs kādas pareizās atbildes, drīzāk radīs labu augsni bērnu sarunām ar vecākiem, vecvecākiem vai skolotājiem. Taču, pirmkārt, tā būs iespēja priecāties, baidīties, dauzīties un atklāt daudz jauna par pasauli kopā ar trim sirsnīgiem bērniem un kaķi ar deviņām dzīvībām.

Izrādi veidojuši: režisore Laura Čaupale, tekstu autore Lote Eglīte, scenogrāfe un tērpu māksliniece Anna Heinrihsone, mūzikas autors Jānis Ruņģis, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko un aktieri – Ance Strazda, Elīna Vaska un Reinis Boters.

Nākamās izrādes tiks spēlētas 29. janvārī un 26. februārī plkst. 11:00 un 15:00.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!