Aktualitātes
10.05.2018

"Dirty Deal Teatro" aicina uz pirmo pirmizrādi jaunajās mājās

Komentē
0

18. maijā plkst. 19.00 Dirty Deal teātrī (DDT) Agenskalnā, Talsu ielā 1, pirmizrādi piedzīvos režisora Mārča Lāča jaunākais iestudējums "Dzimumzīme" – izrāde-lekcija par dzimumdzīvi ar paraugdemonstrējumiem leļļu teātra estētikā, kas tapusi sadarbībā ar "Solona kluba" ekspertiem.

Izrādes anotācija vēsta: "Ja līdz šim esat maldījušies dažādos priekšstatos par seksu un mīlestību, akli jaucot abus kopā, šī izrāde-lekcija, kas balstīta sociāli antropoloģiskos pētījumos, palīdzēs jums atvērt prātu un sniegs derīgas vadlīnijas kuģojumiem cilvēcisko kaislību okeānos. Mārcis Lācis, "Solona kluba" eksperti un lektori Ivars Krasts un Armands Berģis aizvedīs jūs noderīgiem atklājumiem bagātā ceļojumā laikā un telpā, stāstot par seksu un mazliet par mīlestību.

Vai mīlestība un dzimumdzīve ir neatraujami saistītas jeb tomēr nošķiramas, savstarpēji neatkarīgas cilvēku savstarpējo attiecību un kaislību izpausmes? Un kas raksturo cilvēka seksualitāti – kas būtu uzskatāms par dabisku un kas par kulturāli vai individuāli konstruētu vai pat deviantu? Vēsture apliecina, ka dažādi laiki, dažādas kultūras un visbeidzot dažādi indivīdi manifestē visdažādākās izpratnes un prakses, ne tikai attiecībā uz seksualitāti, dažādām mīlestības formām, bet cilvēciskām attiecībām vispār.

Par šiem jautājumiem aizdomājies kādureiz esam mēs katrs, taču par to atklāti runājam reti, kaut arī vajadzētu bieži. Tāpēc talkā nāk "Dzimumzīme" - lekcija, kas nojauks jums robežas un atvērs durvis uz pasauli, kuru jūs līdz šim, ļoti iespējams, bijāt redzējuši tikai caur atslēgas caurumu, turklāt, neregulāri."

Izrādes radošā komanda: režisors, mākslinieks: Mārcis Lācis, teksts tapis sadarbībā ar “Solona klubs", horeogrāfe: Katrīna Albuže, gaismu māksliniece: Jūlija Bondarenko, skaņu režisors: Māris Butlers, kostīmu māksliniece: Elīna Pērkone, spēlē: Ivars Krasts, Armands Berģis.

Izrāde-lekcija "Dzimumzīme" būs pirmais jauniestudējums "Dirty Deal teātra" jaunajās telpās Āgenskalnā, Talsu ielā 1, ar jaunu vērienu un idejām turpinot līdzšinējo teātra misiju - piedāvāt saviem skatītājiem Latvijas oriģināldramaturģijas darbus.

Nākamās izrādes - 20. un 21. maijā, 13. un 17. jūnijā. Biļetes pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!