Andris Nelsons
 
Aktualitātes
13.02.2017

Diriģents Andris Nelsons otro gadu pēc kārtas saņem "Grammy" balvu

Komentē
0

Latviešu diriģents Andris Nelsons un viņa vadītais Bostonas Simfoniskais orķestris otro gadu pēc kārtas saņēmuši prestižo "Grammy" balvu kategorijā "Labākais orķestra sniegums" ("Best Orcherstral Performance").

Pagājušajā gadā Nelsons un Bostonas Simfoniskais orķestris saņēma balvu par Dmitrija Šostakoviča 10. simfonijas ierakstu, savukārt šogad "Grammy" orķestrim un diriģentam atnesuši Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ieraksti "Shostakovich: Under Stalin's Shadow – Symphonies Nos. 5, 8 & 9", ko izdevusi ierakstu kompānija "Deutsche Grammophon".

Uz balvu kategorijā "Labākais orķestra sniegums" pretendēja arī latviešu diriģents Mariss Jansons un Amsterdamas Karaliskais "Concertgebouw" orķestris par Sergeja Prokofjeva Piektās simfonijas ierakstu. Tāpat šai balvai bija izvirzīts pazīstamais igauņu diriģents Nēme Jervi un viņa vadītais Šveices Romāņu orķestris, kā arī Maikla Tilsona Tomasa vadītais Sanfrancisko orķestris un Ņujorkas filharmoniķi ar Alanu Gilbertu priekšgalā.

Latviešu diriģents Andris Nelsons vada Bostonas Simfonisko orķestri kopš 2014. gada, un 2015. gadā viņš tika iekļauts pasaules labāko diriģentu topa ceturtajā vietā.

Prestižās "Grammy" balvas 84 kategorijās tiek pasniegtas 12. februārī, Losandželosā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!