Aktualitātes
02.03.2018

DDT top mirušo balsu klausīšanās seanss "Raudives radio"

Komentē
0

16. martā plkst. 19.00 "Dirty Deal Teatro" (DDT) ielūdz uz režisores Daigas Kažociņas, filozofa Aināra Kamoliņa un mākslinieku Ginta Gabrāna un Kaspara Groševa radošajā sadarbībā tapušā balsu klausīšanās seansa "Raudives radio" pirmizrādi. Izrāde ir viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm.

"Nāves nav, ir tikai transformācija. Taču, vai mēs tiešām zinām, kas īstenībā notiek viņpusē? Konstantīns Raudive, apbruņojies ar radio un mikrofonu, nodarbojas ar viņpasaules pētījumiem. Magnētiskajā lentē ierakstītajām balsīm ir jāpārliecina arī vislielākie skeptiķi. Likmes ir augstas: ja eksperimenti būs veiksmīgi, tad parapsiholoģija būs kļuvusi par pilntiesīgu zinātni. Taču viņpasaules iekārtojums pamazām sāk šķist sarežģītāks nekā bija gaidīts," raksta izrādes veidotāji.

Filozofs un parapsihologs Konstantīns Raudive (1909 - 1974) ir viens no pasaulē zināmākajiem latviešiem. Pasaules ievērību viņš guva ar savu unikālo pieeju pēcnāves dzīves pētīšanai, veicot mirušo balsu ierakstīšanu. Šai nodarbei viņš pievērsa arī savu sievu – rakstnieci un domātāju Zentu Mauriņu.

Izrāde "Raudives radio" izjautās šaubas, kas apvij šos ierakstus: vai parapsiholoģija var kļūt par zinātni, vai balsis nav tikai māņi Raudives galvā? Vai un kādā veidā balsis vispār var ar mums sazināties? Un cik lielā mērā Raudives darbs ir svarīgs pasaulei? Izrādē visas mirušo garu balsis ir paša Raudives pierakstītas.

Radošā komanda: režisore Daiga Kažociņa, scenogrāfs un mākslinieks Gints Gabrāns, skaņu mākslinieks: Kaspars Groševs, gaismu mākslinieki: Gints Gabrāns un Egils Kupčs, kostīmu māksliniece: Agnese Spridzāne, teksta autors: Ainārs Kamoliņš, aktieri: Gatis Gāga, Gita Grīnberga, Spīdola (balss): Marta Trektere.

Nākamās izrādes - 18. martā, 4., 5., 6. un 7. aprīlī.

Izrāde "Raudives radio" būs viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm. Tā tapusi Dirty Deal Teatro projekta "Latvijai no 1 līdz 100" ietvaros, tiecoties ar šodienas acīm palūkoties uz pagātni, kas neizbēgami ir konstruējusi mūsu tagadni. Projekta mērķis ir veicināt Latvijas jaunākās oriģināldramaturģijas attīstību un rosināt sabiedrības iesaisti kultūras procesos.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

Biļetes pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!