Foto no izrādes "Kā saule gadījās"
 
Ar bērniem
04.01.2018

DDT bērnu un jauniešu teātris "Šmulītis" aicina uz izrādēm janvārī

Komentē
0

"Dirty Deal Teatro" bērnu un jauniešu teātris "Šmulītis" 2018. gadu uzsāk ar piedzīvojumiem bagātu programmu mazajiem skatītājiem un ģimenēm, aicinot gan uz jau zināmām, skatītāju iemīļotām izrādēm, gan divām repertuāra jaunpienācējām – Kārļa Krūmiņa ceļojumu nezināmajā "Lidojošais šķīvītis" un Ingas Gailes sadzīvošanas spēli bērniem "Vai otrā grupa mani dzird."

Kā radusies Saule? Kā debess jumā sakritušas zvaigznes? Kāpēc Mēness spīd? Un kā radušies cilvēki? To un daudz ko citu varēs izzināt, izveidot, uzcept un apēst 7. janvārī, izrādē visai ģimenei "Kā saule gadījās."

13. janvārī varēs ceļot laikā un telpā, no šodienas Rīgas paŗceļoties uz laukiem 19. gadsimta Latvijā izrādē "Baltā grāmata". Tur ceļiniekus sagaidīs zinātkārais un aizrautīgais Jančuks. Kopā ar aktieriem bērni vakarēs, jās uz maisiem pieguļā un, guļot zālē, skatīsies vasaras zvaigžņotajās debesīs.

14. janvārī divi aizrautīgi pētnieki aicinās bērnus doties kosmiskā lidojumā, meklējot nezināmas planētas un nezināmu planētu vēl mazāk zināmos iemītniekus, caur šiem meklējumiem mēģinot apzināt arī to, kas un kādi esam mēs paši Kārļa Krūmiņa jaunajā izrādē bērniem "Lidojošais šķīvītis." Lidojuma dalībnieki iepazīsies ar interesantiem zinātnes atklājumiem un teorijām, kā arī atsvaidzinās pamatzināšanas astronomijā.

20. janvārī "Dirty Deal Teatro" rosīsies un dažādās dēkās iepīsies pogas, zobu birstes, uzpirksteņi, bļodas un citi dzīvelīgi un ziņkārīgi priekšmeti, jeb – bērni aicināti uz blēņošanos, rotaļām un dziesmām kopā ar Arnitu Jaunzemi, Valdi Vanagu un Miku Frišfeldu krāsaino dēku izrādē "Blēņas un pasakas."

21. janvārī "Šmulītis" ielūdz uz Ingas Gailes sa-dzīvošanas spēli bērniem "Vai otrā grupa mani dzird." Tas būs stāsts caur dzejoļiem par to, kā cilvēkiem – bērniem izdzīvot, sa-dzīvot un būt laimīgiem pasaulē, kuras kārtību un noteikumus viņi nav izdomājuši. Ar dzejas palīdzību viena stāsta ietvaros trīs aktieri izspēlēs situācijas, kurās bērni iepazīst viens otru un apkārtējos, cenšoties saprast un pieņemt svešādo un šķietami nevēlamo. Iestudējumā radoši iedzīvināts Ingas Gailes dzejoļu krājums ar tādu pat nosaukumu ("Vai otrā grupa mani dzird?"), kas 2014. gadā saņēma Latvijas Literatūras gada balvu nominācijā "Labākais Latvijas autora darbs bērniem".

Abas "Šmulīša" jaunākās izrādes - "Lidojošais šķīvītis" un "Vai otrā grupa mani dzird?"  tapušas ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "„Latvijas skolas somas" satura radīšana" atbalstu, Latvijas valsts simtgades svinību ietvaros.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā „Biļešu Paradīze" kasēs un internetā. "Dirty Deal Teatro" adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!