Aktualitātes
26.05.2018

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajās brīvdienās iesakām sarunāties un ieklausīties festivāla "Lampa" iesildīšanās pasākumā, uzzināt vairāk par trimdas mākslu, kā arī pieredzēt 10 dvēseles stāvokļus audiovizuālā koncertā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

  1. Sestdien visas dienas garumā daudzdzīvokļu mājas pagalmā Ziepniekkalnā, Ozolciema ielā 22 k-2 ar sarunām un diskusijām, uzticēšanās "sēšanu", spēlēm un darbnīcām bērniem, mantu labotavu un Rūdolfa Kugrēna stāvizrādi iesildīsies ceturtais sarunu festivāls "Lampa".
  2. Tāpat sestdien trimdas mākslai veltītajā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādē "Pārnēsājamās ainavas" notiks dzejnieka Jura Kronberga un mūziķa Gundara Ruļļa performance "Vēsturiskā inversija", kurā dažādu laiku dzeja mīsies ar blūza un roka dziesmām. Performances noslēgumā plānota saruna ar abiem autoriem, lai uzzinātu vairāk par radošajiem un kultūras sakariem starp Zviedriju un Latviju un trimdas jauniešu aktivitātēm 70.-80. gados.
  3. Savukārt Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē sestdien 10 gadu jubileju svinēs kamerkoris "Vox animae", kopā ar videomākslinieci Zani Zelmeni piedāvājot koncertu "Desmit raksti dvēselē", kurā caur audiovizuāliem stāstiem interpretēs dažādus dvēseles stāvokļus.
  4. Svētdien iesakām noskatīties Kristīnes Želves dokumentālo spēlfilmu "Mērijas ceļojums", kas vēsta par Mēriju Grīnbergu, pateicoties kurai, nacistu 1944. gadā izvestās Latvijas mākslas vērtības – šībrīža Latvijas muzeju dārgumi – atgriezās dzimtenē.

 

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!