Aktualitātes
16.09.2017

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē iesakām novērtēt jaunāko igauņu kino, uzzināt, kas ir "Mehāniskais Veidenbaums", un nosvinēt Dzejas dienu izskaņu tekstgrupas "Orbīta" minifestivālā.

  1. Sestdien kinoteātrī "Splendid Palace" varēs noskatīties "Riga IFF" filmu "Novembris", kuras scenārijs balstīts latviešu lasītājiem labi pazīstamā igauņu autora Andrusa Kivirehka romānā "Rijkuris" jeb "Novembris" un vēsta par kāda pagāniska ciema iedzīvotāju centieniem pārdzīvot aukstu un tumšu ziemu.
  2. Sestdien uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas rampas, atzīmējot latviešu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. gadu jubileju, būs vērojama vēsturiskā fantāzija "Mehāniskais Veidenbaums". To veido trīs filozofu skatījumi par Veidenbauma darbu "Apcerējumi iz mekānikas" (1894), kas papildināti ar dzīvās animācijas un skaņu etīdēm.
  3. Svētdien iesakām izmantot pēdējo iespēju, lai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā apskatītu mākslas mecenātu Jāņa un Dinas Zuzānu līdz šim vērienīgāko kolekcijas izstādi Latvijā "TOP no top", kas parāda viņu krājuma pamatu – Latvijas mākslas vēsturē nozīmīgu dažādu tautību autoru veikumu.
  4. Savukārt svētdienas vakarā iesakām nosvinēt Dzejas dienu izskaņu peldošajā mākslas centrā "Noass", kur norisināsies dzejnieku un mākslinieku apvienības "Orbīta" rīkots minifestivāls ar četrām dzejas-skaņas performancēm.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!