Aktualitātes
08.07.2017

Četri ieteikumi kulturālai nedēļas nogalei

Komentē
0

Šajā nedēļas nogalē iesakām apmeklēt izstādi-instalāciju, kas skatītājus aicina klīst pa neziņas krēslu, izcilu mūziķu izpildījumā dzirdēt Antonio Vivaldi ciklu "Gadalaiki", nenokavēt pēdējo iespēju iepazīties ar Romana Sutas daiļradi, kā arī praktizēt brīvību festivālā "Komēta".

1. Sestdien Mūkusalas Mākslas salonā apskatāma Lauras Prikules un Evas Vēveres izstāde "Krēslā". Izstāde-instalācija ir pieredzes telpa, kas uzdod jautājumus par vērtību veidošanās mehānismiem, tajā apvienoti priekšmeti no reālas mākslas kolekcionāra noliktavas un videodarbs, kas ietver pārdomas par glezniecību kā vizuālās mākslas "augsto" mediju, savukārt Zuzānu kolekcijas mākslas darbi un noliktavu priekšmeti ir pārtapuši asociatīvās kārtīs.

2. Sestdienas vakarā Rundāles pilī notiks Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerts. Vijolnieks Jurijs Revičs kopā ar orķestri "Sinfonietta Rīga" diriģenta Kristiana Fratimas vadībā atskaņos Antonio Vivaldi vijolkoncertu ciklu "Gadalaiki".

3. Svētdien pēdējo dienu ir apskatāma izstāde "Romans Suta – 120. Universālā mākslas formula". Ekspozīcija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā iepazīstina ar Rumana Sutas glezniecību, grafiku un scenogrāfiju, savukārt Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā skatītāji var ieraudzīt līdz šim mazāk apzinātu un pētītu Romana Sutas radošā mantojuma daļu – lietišķo mākslu un dizainu.

4. No piektdienas līdz svētdienai Daugavgrīvas cietoksnī norisināsies festivāls "Komēta", aicinot apmeklētājus ieraudzīt neredzamo un praktizēt brīvību caur mūziku, dejošanu, lekcijām, darbnīcām, performancēm, laikmetīgo cirku un sarunām. Svētdien ieeja festivālā ir bez maksas.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!