Aktualitātes
23.10.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām pierakstīt dzīvi, ieskatīties franču kino leģendas Anjēzes Vardas daiļradē un izmantot vienu no pēdējām iespējām apskatīt Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles izstādes.

  1. Otrdien jaunās mūzikas festivāla "Arēna" ietvaros VEF Kultūras pils lielajā zālē notiks Shipsea koncerts, kurā mūziķis ar saviem domubiedriem izpildīs dažādu komponistu skaņdarbus, kā arī dziesmas ar Viljama Batlera Jeitsa, Federiko Garsijas Lorkas un Agneses Krivades dzeju.
  2. Tos, kas raksta vai kādreiz rakstījuši dienasgrāmatu, varētu interesēt trešdien Mūkusalas Mākslas salonā notiekošā latviešu folkloras, dzīvesstāstu un digitālo humanitāro zinātņu pētnieces Sanitas Reinsones lekcija "Dzīves pierakstīšanas tradīcijas". Pirms lekcijas iesakām aplūkot galerijā skatāmo mākslinieka Vladimira Glušenkova izstādi "Absurda mitoloģija".
  3. Ceturtdien Rīgas Starptautiskā kinofestivāla Riga IFF programmas "Popcorn Venus" ietvaros kinoteātrī "K.Suns" iesakām noskatīties franču kino leģendas Anjēzes Vardas filmu "Laime" – feministiskiem elementiem piepildītu kinostāstu par uzticību un laimi mūsdienīgā, egoistiskā pasaulē.
  4. Savukārt piektdien iesakām izmantot iespēju kopā ar Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA1) kuratori Katerinu Gregos apskatīt tekstilrūpnīcas "Boļševička" teritorijā esošo biennāles ekspozīciju, kas reflektē par dilemmu starp dabu un kultūru, kā arī entropijas, iznīcības un morālā nolietojuma sekām.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!