Aktualitātes
07.08.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām nepalaist garām divus vērtīgus pasākumus Žaņa Lipkes memoriālā, klausīties miera mūziku zaļajā Pārdaugavā, kā arī ieraudzīt Ameriku citām acīm.

  1. Drīzumā latviski iznāks Leonida Cipkina izcilais romāns "Vasara Bādenē", kas vēsta par Dostojevska mūža norietu un ko Sūzena Sontāga nodēvējusi par "vienu no lieliskākajiem, pacilājošākajiem un oriģinālākajiem sasniegumiem šajā literatūras un literārisma gadsimtā". Tam par godu trešdien Žaņa Lipkes memoriālā sarunāsies grāmatas tulkotājs Uldis Tirons un rakstnieks Anatolijs Naimans.
  2. Trešdien iesakām novērtēt jaunu brīvdabas skatuvi zaļajā Pārdaugavā, Torņakalna skolas pagalmā, kur savu šīs vasaras pēdējo koncertu sniegs pazīstamais amerikāņu mūziķis, miera mūzikas guru Pīters Broderiks.
  3. Ceturtdien iesakām doties uz ISSP Galeriju, kur būs apskatāma amerikāņu fotogrāfa Džeisona Fulforda izstāde "Kleitona lidojums" – attēlu sērija, kas uzņemta laikā no 1997. līdz 2003. gadam, kad Fulfords ar motociklu apceļoja ASV.
  4. Savukārt piektdien vērts atgriezties Žaņa Lipkes memoriālā, kur notiks filoloģijas doktores un "Satori" autores Agneses Irbes lekcija "Ētisko sistēmu vēsturiska izpēte. Teorijas, intuīcijas, piemēri". Tās ietvaros lektore dalīsies savās domās un vīzijās par praktiskās ētikas attīstību 20. gadsimtā, par cilvēku ētisko intuīciju veidošanos, par ambiciozu ētisko sistēmu izstrādi un izšķīšanu un to, kā par to domāt.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!