Aktualitātes
03.07.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām klausīties brīvību dzejā un mūzikā, doties ceļojumā uz nekurieni un novērtēt latviešu labākos vokālsimfoniskos skaņdarbus.

  1. Otrdien galerijā "Careva contemporary" iesakām apskatīt Dašas Gļukovas pirmo soloizstādi Rīgā "Glāsts", kurā māksliniece pēta sieviešu ķermeņus un robežas, kas šķir kailumu no pornogrāfijas.
  2. Trešdien Kaņepes Kultūras centrā ar mērķi pievērst uzmanību pilsoniskās aktivitātes nozīmei un vārda brīvībai notiks muzikāls dzejas pasākums "Visi ir brīvi līdz", kurā piedalīsies atzīti dzejnieki un mūziķi no Krievijas un Latvijas – Roma Gonza un grupa "Etoeto" (Pēterburga), Irina Volinska (Barto) un Marija Ļubičeva (Pēterburga), Inga Gaile un Māris Butlers (Rīga).
  3. Ievadot Imanta Tillera personālizstādi "Ceļojums uz nekurieni", ceturtdien Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā notiks divas lekcijas. Komponiste Rozalinda Peidža lekcijā "Esamība un laiks" iepazīstinās ar personīgu interpretāciju Imanta Tillera daiļradei, kamēr latviešu izcelsmes arhitekts Andrejs Andersons pastāstīs par Austrālijas muzeju arhitektūru.
  4. Savukārt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku ietvaros ceturtdien "Arēnā Rīga" notiks latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncerts, kurā skanēs latviešu komponistu Jurjānu Andreja, Jāņa Ivanova, Jāzepa Vītola, Lūcijas Garūtas, Tālivalža Ķeniņa, Alfrēda Kalniņa, Emīla Dārziņa, Artura Maskata, Zigmara Liepiņa opusi, kā arī Ērika Ešenvalda jaundarbs korim, orķestrim un koncertkoklēm.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!