Aktualitātes
12.06.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām paspēt uz lielā ekrāna noskatīties pērnā gada poētiskākās filmas, novērtēt pirmā Rīgas Performanču festivāla programmu, kā arī uzspēlēt golfu izstāžu zālē.

  1. Otrdien ar četrām skatītāju iecienītām un poētiskām filmām sezonas noslēgumu atzīmēs kinoteātris "Kino Bize". Ja vēl nav izdevies, šajā vakarā vienkopus varēs noskatīties Astras Zoldneres godalgoto dokumentālo īsfilmu "Melleņu gari", Kristas Burānes dokumentālo pasaku par izcilo scenogrāfu un pasniedzēju Andri Freibergu "Pasaka par tukšo telpu" un Alehandro Hodorovska autobiogrāfisko fantāziju "Nebeidzamā dzeja".
  2. Šodien sākas pirmais Rīgas Performances festivāls "Starptelpa", kurā piedalīsies vairāk nekā 40 mākslinieki no 19 valstīm un kurā līdz pat 17. jūnijam būs skatāmas dažādas performances, kā, piemēram, austriešu trans-mākslinieces Astrīdas Rīderes lekcija un performance "Trans-māksla, mākslas veidu sintēze" vai vācu izpildītāja Dāvida de Lillisa darbs "Yet UnTangling".
  3. Ceturtdien kultūrvietā "Hāgenskalna komūna" notiks dzejas lasījumi "Netīrais vīns", kurā vairāki jauni dzejnieki, kas apvienojušies, lai Valtera Dakšas izdevniecības paspārnē izdotu postneoromantisma dzejas burtnīcu "Netīrais vīns", lasīs dzeju, kā arī iepazīstinās ar zināmiem un mazāk zināmiem 20. gs. sākuma 20.-40. gadu dzejniekiem – iedvesmas avotiem.
  4. Savukārt piektdien izstāžu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā skatāma radošās apvienības "GolfClayderman" personālizstāde "Mīlas viesulis Golfa klubā / Sturm der Liebe im Golfplatz" – īsts golfa klubs tikai ar vienu noteikumu – bumbiņa jātrāpa bedrītē.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!