Aktualitātes
08.05.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šī nedēļa piedāvā daudzveidīgu kultūras programmu - grāmatu cienītāji varēs tuvāk iepazīt Lielbritānijas literatūru, tiem, kas aizraujas ar fotogrāfiju, apmeklēšanas vērtas šķitīs Rīgas Fotomēneša 2018 izstādes, savukārt dokumentālā kino faniem iesakām novērtēt filmu par seksu PSRS.

  1. Trešdien Raiņa un Aspazijas mājā sāksies jauna pasākumu sērija "Pasaules literatūras vakari". To ievadīs Lielbritānijas literatūra un tai veltīta saruna, kurā piedalīsies dzejnieks un atdzejotājs Arvis Viguls, skotu rakstnieks Graems Makre Bērnets un tulkotāja, žurnāliste Ieva Lešinska.
  2. Šonedēļ sākas Rīgas Fotomēnesis 2018, tāpēc iesakām nekavēties un apskatīt tā ietvaros notiekošās izstādes, piemēram, starptautisko izstādi "Jaunais šiks", kas pievērsīsies identitātei, seksualitātei, dzīvesstilam, estētikai, skatīšanās un izrādīšanās kultūrai privātajā un publiskajā telpā, kā arī izstādi "Vilna un zīds. Jaunā erotika", kas mēģinās revidēt fallocentrisko seksualitātes izpratni un pētīt jaunas intimitātes formas.
  3. Ceturtdien izstāžu zāle "Arsenāls" un tekstu grupa "Orbīta" aicina apvienot vizuālās mākslas un dzejas pieredzi īpašā performancē izstādē "Nākotnes valsts". Tajā "Orbītas" dzejnieki – Sergejs Timofejevs, Semjons Haņins un Vladimirs Svetlovs – lasīs īpaši izstādes mākslas darbiem izvēlētus dzejoļus.
  4. Savukārt piektdien, dienu pēc pirmizrādes, "Splendid Palace" būs skatāma režisores Ināras Kolmanes filma "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS", kurā caur dokumentāliem stāstiem pretnostatīta padomju cilvēku reālā dzīve un "pareizā" dzīve, kuru Komunistiskā partija un tās vadoņi centās uzspiest darbaļaužu masām.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!