Aktualitātes
13.02.2018

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām skatīties kino un sapņot, novērtēt igauņu laikmetīgo teātrī, kā arī uzzināt vairāk par Krievijas revolūcijas dzīvi un nāvi.

  1. Trešdien iesakām apmeklēt "Kino Bize" dubultseansu, kurā tiks izrādītas divas poētiskas filmas par dzīvēm, kurās būtiska nozīme ir sapņiem – Kristas Burānes dokumentālā filma "Pasaka par tukšo telpu", kas veltīta scenogrāfam Andrim Freibergam, un Alehandro Hodorovska autobiogrāfiskā mākslas filma "Nebeidzamā dzeja".
  2. Ceturtdien "kim?" Laikmetīgās mākslas centrā ar divām performancēm atvērs 2018. gada pirmo izstāžu ciklu, kurā būs skatāmas mākslinieku Toma Harjo, Linas Lapelītes, Indres Šerpitītes un Fēliksa Kalmensona personālizstādes.
  3. Ceturtdien Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma viesizrāde "Darbnīcas", kurā šībrīža labākais igauņu teātra mākslinieku trio Ēro Epners, Marta Kangro un Juhans Uflsaks palīdzēs skatītājiem rast atbildes uz jautājumiem: kā iedzīt naglu dēlī? kā iemācīties runāt? kā atvērt durvis? kā izrādīt empātiju? kā pareizi novilkt zeķes un tikt vaļā no ciešanām, ko izraisa vainas apziņa?
  4. Savukārt piektdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks vēsturnieka un Kalifornijas Universitātes Bērklijā profesora Jurija Sļozkina vieslekcija "Krievijas revolūcijas dzīve un nāve". Tās pamatā ir Sļozkina jaunā grāmata "The House of Government: A Saga of the Russian Revolution", kas ir vēsturiski etnogrāfisks pētījums Maskavas centra dzīvojamo ēku kompleksā, kur savulaik tikuši izmitināti partijas vadības pārstāvji, tostarp arī daži slaveni latviešu boļševiki.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!