Aktualitātes
12.12.2017

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām piedalīties labas gribas koncertnotikumā, uzzināt vairāk par topošo filmu "Baltu ciltis" un tās veidotājiem, kā arī iepazīt zviedru kino.

  1. Otrdien K. K. fon Stricka villā norisināsies labas gribas koncertnotikums "Pirmsākums" – mūzikas, grafikas, teksta mijiedarbība telpā. Sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu biļešu ienākumi tiks novirzīti bērniem, kuriem zināms ierobežoti mazs dzīves ilgums, kā arī tiem, kuriem ir smagas slimības, kas prasa lielu fizisku un garīgu spēku.
  2. Trešdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks tikšanās un saruna ar režisoriem Raiti un Lauri Ābelēm. Sarunas fokusā – topošā filma "Baltu ciltis", kas vēstīs par laiku, kad no Eiropas pēdējo pagānu ciltīm sāka veidoties latviešu tauta. Savukārt pēc sarunas varēs noskatīties populārzinātnisko filmu "Kurši" un īsfilmu "Kastrāts kuilis", kas kvalificējās ASV Kinoakadēmijas Oskara balvai labāko īsfilmu kategorijā.
  3. Trešdien Ģertrūdes ielas teātrī iesakām noskatīties Andreja Jarovoja izrādi "Jūlijs Cēzars", kas, kā raksta izrādes veidotāji, radīta hiperreāla dokumentālā teātra estētikā un ironizē par parlamentu kā teātri un politiķiem kā aktieriem.
  4. No 11. līdz 19. decembrim Kaņepes Kultūras centrā norisinās Zviedru kino dienas, kuru ietvaros 9 dienās skatītāji bez maksas var noskatīties 10 filmas. Ceturtdien programmu turpinās drāma "Viesnīca", kas vēsta par Ēriku, kuras labi iekārtotā dzīve sabrūk pēc negaidītas traumas. Viņa noslēdzas sevī un meklē palīdzību grupas terapijā. Kad nepalīdz arī tas, Ērika kopā ar četriem ekscentriskiem biedriem no grupas terapijas ķeras pie pēdējā salmiņa. Viņi visi sāk dzīvot viesnīcās, kuru anonimitātē viņi cer pazaudēt sevi un savas problēmas.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!