Aktualitātes
05.12.2017

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām sākt Prozas lasījumu maratonu, izglītoties bohēmā, kā arī apmeklēt Frančeskas Kirkes jauno, bēgļiem veltīto izstādi.

  1. Otrdien Zirgu ielas koncertzālē notiks ikgadējā festivāla "Prozas lasījumi" atklāšanas vakars, kurā klausītāji varēs dzirdēt rakstnieku Svena Kuzmina, Ingas Ābeles, Anetes Konstes, Ingas Gailes, Gunta Bereļa un Kristīnes Ulbergas stāstus.
  2. Trešdien Mūkusalas Mākslas salonā notiks mākslas zinātnieces Edvardas Šmites lekcija par bohēmu Latvijas kultūras dzīvē 20. gadsimta 20.–30. gados. "Stāsti par bohēmu ir kas vairāk par leģendām par neordinārām personībām un notikumiem mākslas pasaulē. Katrā no šiem stāstiem rodami būtiski zemteksti par mākslinieka personību, par viņa prasmi vai neprasmi pastāvēt tirgus apstākļos, kā arī citi aspekti personības attiecībās ar savu laikmetu," teikts lekcijas pieteikumā.
  3. Trešdien "Vinilbārā" ar koncertu uzstāsies Juris Simanovičs, kādreizējais grupas "Bērnības Milicija" līderis un solomūziķis, kurš pērn izdeva otro albumu "Kā samierināties ar savu nenozīmību".
  4. No piektdienas galerijā "Māksla XO" būs skatāma Frančeskas Kirkes izstāde "Somebody", par ko māksliniece raksta: "Vairākus gadus krāti vizuāli novērojumi, kas saistīti ar bēgļu krīzi, cilvēku masu pārvietošanos un pārvietošanu. Situāciju, kas atgādina "šķīstītavu"."
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!