Aktualitātes
10.10.2017

Četri ieteikumi kulturālai darba nedēļai

Komentē
0

Šonedēļ iesakām novērtēt divu izcilu režisoru jaunākās filmas, apmeklēt šoruden pirmo neofolka ansambļa "Zāle" koncertu, kā arī uzzināt, kas ir ļaunuma banalitāte.

  1. Otrdien iesakām apmeklēt kinoteātri "Splendid Palace", kur būs skatāma nesen uz Latvijas kinoekrāniem nonākusī Aki Kaurismeki filma "Cerības otra puse" – skumji komisks stāsts par Hāledu, jaunu bēgli no Sīrijas, kurš mēģina atrast savu vietu Helsinkos.
  2. Trešdien bārā "Č" ar neformālu un eksperimentālu koncertu viesosies grupa "Zāle" – 2013. gadā dibināts kolektīvs, kura mūziku var raksturot kā autordziesmas un neofolka balādes ar atmiņā paliekošu melodiju, ko caurvij neierastas instrumentālas eskapādes.
  3. Ceturtdien Žaņa Lipkes memoriālā notiks saruna "Kāda ļaunuma izcelsme: Hanna Ārente par nedomāšanas varu", kuru vadīs LU filozofijas doktorante Ginta Vēja. Tajā klausītāji varēs uzzināt, kā saprast Ārentes definēto un pretrunīgi vērtēto vārdkopu "ļaunuma banalitāte".
  4. Piektdien kinoteātrī "Splendid Palace" iesakām novērtēt Kannu kinofestivāla Žūrijas balvu saņēmušo Andreja Zvjaginceva filmu "Nemīlestība" – nesaudzīgu un traģisku stāstu par mīlestības trūkumu ģimenē un mūsdienu sabiedrībā.
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!