Luka
pirms 6 gadiem
Nesen biju kursos par uzņēmējdarbību, pasniedzēja bija lieliska, visus aicināja nebaidīties un realizēt savas idejas. Kursu beigās, kad sākām neformālā gaisotnē pļāpāt, viņa saka: ziniet, sievietēm bizness nav piemērots, viņām vairāk pa māju jāsaimnieko. Kāda velna pēc?! 2 dienas visiem un visām viņa tik dedzīgi skaidroja kā uzsākt biznesu?!Tādēļ vai tā ir "olšūnu problēma'', vai kāda cita, lūdzu, piedalieties publiskās diskusijās! Tas ir kā malks svaiga gaisa.

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Visticamaak, aiznemas no bankaam. Skat. www.kase.gov.lv dati par valsts paraadu.

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Nez kaa izpauzhas tas soc.- ekon. spiediens tajaas attiistiitajaas valstiis, kuraas ir aizliegumi pirkt ielasmeitu pakalpojumus? Piemeeram, Skandinaavijaa? Tur sievietes tiek masveidaa diskrimineetas darba tirguu, atstumtas no izgliitiibas sisteemas vai apdaliitas soc.pabalstu zinjaa?

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Kaapeec buutu jaaciinaas pret V.Rudzishiem un Ugi Kugi? Viniem ir taadas pashas tiesiibas izteikt publiski savu viedokli kaa autorei. Vaarda briiviiba ietver arii shokeejoshus un nepatiikamus viedokljus. Kas attiecas uz konkreeto likumu, tad, no vienas puses, jebkura valsts jauksahnaas cilveeku privaatajaa dziivee ir nosodaama. No otras puses, valsts tomeer finansee lielu dalju no veseliibas apruupes, tai skaitaa reproduktiivaas veseliibas jomaa. Un, kaa zinaams, kas maksaa, tas diktee noteikumus. Ideaals variants droshi vien buutu vienoties par to, ka katrs dara kaa grib tikmeer, kameer dara par savu naudu. Kad kaut kas tiek dariits par valsts naudu, tomeer jaareekjinaas ar noteikumiem, kuri var nepatikt. Tieshi taapat var nepatikt kaadas sabiedriskas organizacijas (piem. LELB) ieksheejaa virtuve, bet ir shis struktuuras ieksheeja lieta, kura ne visai attiecas uz personaam no malas. Ja pareizi saprotu, bazniica tachu necepas par to, kaa fiministu organizaaciju iekshienee tiek veeleetas amatpersonas.

Dead Bull
pirms 6 gadiem
Apgalvojums, ka seksuālās un reproduktīvās veselības likumā tiek ierobežotas sievietes tiesības rīkoties ar savu ķermeni, dziļākajā būtībā ir nepatiess. Precīzāk būtu teikt, ka tiek ierobežotas tiesības (mediķiem) rīkoties ar sievietes ķermeni, jo sods tiek piemērots tikai par nelegālu dzimumšūnu iegūšanu, nevis nodošanu. Līdzīga pieeja vairākās valstīs ir iestrādāta likumos, kas aizliedz seksuālu pakalpojumu tirdzniecību – sievietēm ir tiesības tos piedāvāt un pārdot, bet vīriešiem ir aizliegts tos pirkt (tiek sodīta tikai pirkšana, nevis pārdošana). Interesanti, ka šīs normas, kas faktiski tomēr samazina sieviešu brīvību rīkoties ar savu ķermeni pēc saviem ieskatiem, ir ielobējušās feministes.

Personīgi uzskatu, ka valstij pēc iespējas mazāk jāiejaucas pieaugušu rīcībspējīgu cilvēku dzīvē. Tomēr, kas attiecas iekšējo orgānu vai olšūnu nodošanu, šis darījums drīkstētu būt tikai ziedojums – nodošana trešajai pusei, par to nesaņemot atlīdzību. Vairāk vai mazāk invazīvas metodes nākotnē rada medicīniskus riskus personai un attiecīgi finanšu riskus sabiedrībai, tādēļ uzņemties šos riskus drīkstētu tikai misijas, nevis īstermiņa finansiālu stimulu dēļ.

Helmuts Caune
pirms 6 gadiem
No kurienes valsts ņem to naudu, par ko finansēt veselības aprūpi?

akmens
pirms 6 gadiem
Ir likums - feministes, kad viņas piekūst būt tādējādas, kļūst par mazohistēm. Ērika Leonards Džeimsa, to parādot savā porņikā, kļuva par multibiljonāri.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!