Kadrs no īsfilmas "8 kg"
 
Aktualitātes
25.04.2017

Bezmaksas seansā būs skatāmi labākie Baltijas Filmu un mediju skolas studentu darbi

Komentē
0

27. aprīlī plkst. 18:00 kinoteātrī  "K. Suns" notiks Tallinas Universitātes Baltijas Filmu un mediju skolas  studentu īsfilmu seanss, kurā bez maksas būs skatāmi seši jauno kinoprofesionāļu darbi.

Baltijas  Filmu un Mediju skola, kas atrodas Tallinā, ir vienīgā Ziemeļeiropas  universitāte, kurā angļu valodā tiek pasniegtas filmu, TV un  komunikāciju menedžmenta programmas. BFM mācās vairāk nekā 300 studentu  no 10 valstīm, kurus apmāca starptautiski atzīti profesionāli  pasniedzēji no Eiropas un Ziemeļamerikas, turklāt katru gadu Tallinas  Universitātes Baltijas filmu, mediju, mākslas un komunikācijas skolā  tiek radīta aptuveni puse no visām igauņu mākslas filmām.

Pirms  seansa sākuma notiks īsa prezentācija angļu valodā par studiju iespējām  Tallinas Universitātē. Prezentācijā tiks stāstīts par Tallinas  Universitāti, pieejamajām programmām, uzņemšanas procedūru, studentu  dzīvi utt. Tās mērķis ir sniegt detalizētāku Baltijas filmu, mediju,  mākslas un komunikācijas skolas apskatu un paskaidrot, uz kādiem  aspektiem skola koncentrējas. Plkst. 18:30 prezentācijai sekos labāko  BFM studentu veidoto īsfilmu izlase.

Pieteikties seansa apmeklējumam iespējams šeit.

Filmu programma:

"8 kg", rež. Marlēna Rosna, 24:34

Hipsteri  un labākie draugi Renē un Prīts īrē kopīgu dzīvokli Kalamajas rajonā  Tallinā. Kādā piektdienā saplīst viņu tualete un Prīts veic nelielu  zādzību, lai to salabotu, savukārt Renē pērk nelegālus produktus un  gandrīz tiek pieķerts. Tad ciemos ierodas Renē mīļotā Marija, kura tikko  izšķīrusies no sava puiša. Apstākļu sakritība izraisa lavīnas efektu.

"Over the Wall", rež. Erets Kūsks, 7:03

Sieviete  un vīrietis dodas mežā, lai meklētu savu pazudušo suni, taču atrod to  mirušu. Savā cilvēciskajā vājumā viņi nespēj pieņemt sāpīgo patiesību.  Vai tu stāstītu taisnību vai klusētu mūžam?

"Counterpoint", rež. Tenis Pills, 14:47

"Counterpoint"  ir stāsts par izbijušu vijoles spēlētāju, kurš cietis negadījumā un  tagad atrodas ratiņkrēslā, būdams nespējīgs spēlēt savu instrumentu. Lai  palīdzētu kādam, kas ir daudz vājāks par viņu, viņam jāsper milzīgs  solis un jāstājas pretim savām iekšējām bailēm.
"Nadja", rež. Jānis Rižovs, 16:15

Maģiskā  reālisma stilā veidotā filma vēsta par veiksmīgo biznesmeni Janu, kurš  ir nokaitināts ar savu pašreizējo dzīvi un izlemj meklēt kādreiz  zaudēto. Nezinot, kas ir tas, viņš savā ceļā sastop Nadju, kura viņam  parāda dzīves mazos priekus. Jo labāk Janus iepazīst Nadju, jo vairāk  viņš apjēdz to, ka viņa nav tāda, kā bija iedomājies.

"Во что играют взрослые?" ("What do Adults Play?"), rež. Vladislavs Mukovņins, 8:00

Lai  izbēgtu no pretīgas spēles, puika piekrīt palīdzēt jaunam vīrietim  aiznest puķes viņa mīļotajai, taču viss noiet greizi pēc vienkārša  lūguma.

"Life as in Paradise", rež. Jāns Penjams, 13:53

Bijušais  mūziķis ir iestrēdzis pagātnē. Lielāko daļu laika viņš pavada savā  mašīnā, kura ir vienīgā lieta, kas atgādina par slavas zenītu. Kādu  dienu mašīnai tiek izsisti logi un nozagti riteņi. Tas pamudina viņu  saprast, ka nepieciešams mainīt savu dzīvi. Ņemot vērā, ka ziema vairs  nav aiz kalniem, šķiet, ka vienīgais veids, kā izdzīvot, ir nonākt  cietumā. Taču kā?

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!