Ekrānšāviņš
 
Aktualitātes
17.05.2017

Bezmaksas lejupielādei pieejamas vairāk nekā 200 mākslas grāmatas

Komentē
0

Gugenheima muzejs Ņujorkā digitalizējis vairāk nekā 200 vērtīgu mākslas grāmatu, kas bez maksas pieejamas lejupielādei internetā, vēsta "MentalFloss.com".

Muzejs savu arhīvu pakāpeniski digitalizē kopš 2012. gada. Šobrīd krātuvē pieejami vairāk nekā 12 darbi, ko sarakstījis vai kas veltīti krievu abstrakcionistam un mākslas teorētiķim Vasīlijam Kandinskim (Gugenheima muzejam pieder arī viena no lielākajām Kandinska darbu kolekcijām pasaulē, kuras pamatu veido muzeja dibinātāja Solomona R. Gugenheima personīgā kolekcija). Tāpat tiešsaistē var lejuplādēt grāmatas, kas analizē dažādus mākslas virzienus, piemēram, futūrismu un vācu ekspresionismu, kā arī slaveniem māksliniekiem, piemēram, Pikaso, veltītas monogrāfijas.

Gugenheima muzejs nav vienīgais, kas padara savus arhīvus publiski pieejamus. Arī Metropoles mākslas muzejs pērn internetā ievietojis vairāk nekā 1500 grāmatu un citu materiālu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!