Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Izlasi uzmanīgāk. Rakstam ir pievienota norāde, ka autore ar šo terminu saprot tiesisku apzīmējumu, kurš bija iekļauts krimināllikumā. LPSR Kriminālkodeksā ar jēdzienu - pederastija - apzīmēja jebkura vecuma vīriešu anālu kopošanos. Par šo pašu darbību, ja tā veikta ar nepilngadīgo, bija īpaša, pastiprināta atbildība. T'ā bija noteikta LPSR KK 124.panta otrajā daļā. Bet pants likumā bija viens un ar virsrakstu - pederastija.

Edge
pirms 6 gadiem
Ineta Lipša: Bez tiesībām. Seksuālās minoritātes 20. gadsimta Latvijā.
=================================================================================
Vienu būtisku lietu - sabiedrības problēmu - parasti liberasti, šie "apspiesto un pazemoto" tiesību aizstāvji, aizmirst pieminēt:
"HIV/AIDS gadījumi Latvijā tiek reģistrēti kopš 1987.gada. Pirmie HIV gadījumi Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, tika atklāti starp vīriešiem, kuri to bija ieguvuši homoseksuālu dzimumkontaktu rezultātā. "
HIV infekcijas izplatība Latvijā
http://www.spkc.gov.lv/hiv-aids/

akmens
pirms 6 gadiem
Ja runa ir par pederastiju, tā tiek sodīta bargi. Pederastija ir nepilngadīgā zēna seksuāla izmantošana, pat ar viņa piekrišanu. Dabīgi, ka dara to pederasti. Autore lieto nepareizi medicīnisko terminu "pederastija", viņa domā par vīriešu homoseksuālismu. Manī rada izbrīnu tas, cik neprofesionāli tiek pasniegts tas, par ko autorei maz jēgas.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!