Pastnieks
pirms 6 gadiem
> tā vietā izvēloties rātnu traģikomēdiju, kas vēlreiz visiem, kas šaubās, apstiprina – nacisti nebija labi cilvēki.

Pamatproblēmas ar šo komentāru ir divas. Pirmā, informācija par to, ka nacisti nebija labi cilvēki, ar katru paaudzi zūd un ir ik pa brīdim jāatgādina no jauna. Ne tik daudz tāpēc, lai uzsvērtu konkrētos cilvēkus konkrētajā vietā, bet gan tāpēc, lai atgādinātu pie kā noved daža veida idejas. Cilvēki aizmirst, jauni cilvēki vispār var nezināt. Un jā, ir arī gana daudz to, kas šaubās. Varbūt šādas filmas ir pēdējā laikā par daudz, neesmu pētījis.

Un otrā, svarīgākā -- kas, nav teikts, protams, ka ir kādā veidā atklāta filmā -- ne jau problēma ir tajā, ka nacisti nebija labi cilvēki. Problēma ir tajā, ka viņi bija gluži ikdienišķi cilvēki, tādi paši kā sēž mums apkārt un staigā pa ielām. Lielākā daļa no mums arī šodien nav īsti pasargāta no kļūšanas par nacistu pie tam labvēlīgiem apstākļiem.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!