Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
10.10.2018

Baltijas Mediju izcilības centrs izsludina Baltijas reģionālo mediju attīstības programmu

Komentē
0

Baltijas Mediju izcilības centrs un pasaules vadošo mediju attīstības organizācija "Internews" sāk jaunu, iedvesmojošu apmācību programmu Baltijas reģionālajiem medijiem. Tās mērķis ir stiprināt un veicināt kvalitatīvas žurnālistikas ilgtspēju reģionos.

Programmā varēs piedalīties 9 neatkarīgie Baltijas valstu mediji (3 no katras valsts), kas būs gatavi un ieinteresēti savā darbā iekļaut jaunu pieeju, jaunus formātus un vizuālos risinājumus satura radīšanai un komunicēšanai, kā arī kritiski domājošas un izglītotas auditorijas veidošanai. Mediji aicināti pieteikties konkursam līdz šā gada 1. novembrim.

Konkursā var piedalīties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas reģionālie mediji, kas darbojas ārpus galvaspilsētām. Pretendentiem jābūt neatkarīgiem no politisko partiju, pašvaldību un politekonomisko grupu ietekmes, kā arī neatkarīgiem no lieliem mediju koncerniem. Programmas īstenotāji no medijiem gaidīs vēlmi mācīties, mainīties un iekļaut jaunu pieeju un paradumus ikdienas darbā, gatavību veltīt laiku un resursus apmācībām un pārmaiņu īstenošanai.

Programmas dalībniekiem būs pieejamas regulāras meistarklases un individuālas konsultācijas, kā arī iespēja dalīties pieredzē un stiprināt saikni ar kolēģiem no citām Baltijas valstīm. Tie, kuri būs augsti motivēti īstenot padziļinātas iekšējo redakcijas procesu reformas, varēs izmantot ilgtermiņa konsultanta pakalpojumus.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2018. gada 1. novembris. Pieteikumus vērtēs Baltijas Mediju izcilības centra un "Internews" ekspertu grupa. Vairāk par piedalīšanos konkursā, kā arī pieteikuma formu skatīt šeit.

Baltijas mediju izcilības centrs ir neatkarīga bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir gudras un atbildīgas žurnālistikas attīstība Baltijā, Austrumu partnerības valstīs un citos reģionos. Centrs apkopo un rada zināšanas par Baltijas un citu reģionu mediju vidi un auditoriju, veic pētījumus par mediju tirgu, nodrošina mācību programmas neatkarīgajiem medijiem. Centra dibinātāju vidū ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sabiedriskie mediji, žurnālistikas augstskolas un mediju NVO. Centra dalībnieku vidū ir arī "DW Akademie" — viena no Eiropas galvenajām organizācijām mediju profesionālās pilnveides jomā.

"Internews" ir pasaules vadošo mediju attīstības organizācija, kas pastāv jau 35 gadus. Kopā ar partneriem – gan universitātēm, gan vietējām mediju organizācijām – tā īsteno dažādus mediju projektus, atbalsta cilvēktiesību aktīvistus, žurnālistus un neatkarīgos medijus visā pasaulē vairāk nekā 100 valstīs. To vidū ir radio un televīzijas kanāli, laikraksti, mobilo lietotņu ziņu servisi un tiešsaistes ziņu portāli.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!