Filmas projekta "The Rossellinis" publicitātes foto
 
Aktualitātes
12.07.2018

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumam atlasīti 25 filmu projekti no 19 valstīm

Komentē
0

No 5. līdz 9. septembrim Rīgā jau 22. reizi norisināsies Baltijas jūras dokumentālo filmu forums (Baltic Sea Docs). Foruma projektu tirgum šogad atlasīti 25 topošu filmu pieteikumi no 19 valstīm, to skaitā arī pieci Latvijas producentu un režisoru projekti, ziņo foruma rīkotāji.

Forums ir Baltijas valstīs nozīmīgākais dokumentālo filmu projektu tirgus, kas ik gadu Rīgā pulcē vairāk nekā 100 kino profesionāļu, savukārt skatītājiem Rīgā un Latvijas reģionu pilsētās paralēli piedāvā ievērojamu un starptautisku atzinību guvušu dokumentālo filmu skati.

Forumam atlasītie filmu projekti pārstāv Baltijas jūras reģiona valstis vai tematiski skar šī reģiona aktualitātes. Starp Rīgā prezentēto filmu projektiem būs piemēram, ieskats pirmās Igaunijas eko-kopienas veidošanā; 22 gadus jaunas gruzīnietes, kaismīgas Staļina pielūdzējas portrets; stāsts par kādas sievietes centieniem izmantot ārzemēs gūto pieredzi, lai kaut ko mainītu savā dzimtajā ciematā Krievijā; pārmaiņu tvērums Slovēnijas mazpilsētiņā Slevņicā pēc tam, kad tās kādreizējā iedzīvotāja kļuvusi par ASV pirmo lēdiju, kā arī projekts par Austrumukrainas bērnu nerimstošo spēju rast prieku savā karadarbības cauraustajā ikdienā.

Forumam atlasīti arī pieci Latvijas režisoru un producentu veidoti filmu pieteikumi - filma par Unu (39), kas meklē savas dažādās ģimenēs uzaugušās māsas (režisore Ieva Ozoliņa, producente Madara Melberga, "Fa Filma"), režisores Ilzes Burkovskas Jakobsenas dokumentālā animācija par pieaugšanu Padomju Savienībā Aukstā kara laikā (producents Guntis Trekteris, "EGO Media"), stāsts par jaunu vīrieti, kas pēc kara sākuma Sīrijā ar ģimeni pārceļas uz Austrumukrainu, kur piedzīvo nākamo karu (kopproducente Ilona Bičevska, "Avantis"), kā arī divi Ulda Cekuļa ("VFS Films") producēti kopražojuma projekti – tēlainas pārdomas par cilvēka vērtības apziņu industriālā Krievijas pilsētā un fascinējošs stāsts par itāliešu režisora Roberto Roselīni ģimeni.

Foruma laikā filmu projektus vērtēs starptautisku televīzijas kanālu redaktori, filmu izplatītāji un citi potenciālie sadarbības partneri. Dalība projektu tirgū filmu veidotājiem palīdz vairot industrijas pārstāvju interesi par savām filmām un piesaistīt to producēšanai nepieciešamo līdzfinansējumu, kā arī nodrošināt pabeigto filmu demonstrēšanu starptautiskai auditorijai.

Pirms projektu prezentācijas foruma dalībnieki piedalīsies apmācībās, kurās starptautiskas pasniedzēju komandas vadībā analizēs topošās filmas un uzlabos savas prezentēšanas iemaņas.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu rīko Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar starptautisko organizāciju "European Documentary Network", to atbalsta Radošā Eiropa Media programma, LR Kultūras ministrija un Rīgas dome.

Plašāka informācija par publisko filmu programmu skatītājiem Rīgā un Latvijas reģionu pilsētās tiks izziņota augusta sākumā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!