Aktualitātes
30.05.2018

Atklāta stipendiju programma sievietēm programmēšanas apguvei

Komentē
1

Dalīto pakalpojumu centrs "Tele2 Shared Service Center" (Tele2 SSC), "Riga TechGirls" un "Riga Coding School" šovasar atklāj pirmo stipendiju programmu Latvijā, kas domāta sievietēm programmēšanas apgūšanai.

Stipendiju programmai "Girls Make IT Happen" aicinātas pieteikties sievietes bez vecuma ierobežojuma, bet ar spēcīgu motivāciju pilnveidot savas zināšanas, lai uzsāktu karjeru IT sektorā vai turpinātu esošo karjeru citā līmenī. Plašāka informācija par pieteikšanos stipendiju programmā atrodama mājaslapā. Pieteikšanās stipendijām līdz 1. jūlijam (plkst. 23.59).

Tas, ka IT nozarē Latvijā novērojams ar vien pieaugošs kvalificētu profesionāļu trūkums, nav jaunums. Līdz 2022. gadam IT un inženierzinātnes sektorā trūks 16 000 darbinieku, un tie ir tikai Latvijas statistikas dati. Turpinot atbalstīt dzimumu vienlīdzību IT sektorā Latvijā, dalīto pakalpojumu centrs "Tele2 SSC" kopā ar sadarbības partneriem šajā vasarā uzsāk stipendiju programmu, lai sešām motivētākajām sievietēm sniegtu iespēju apgūt programmēšanas pamatus. Programmēšanas kursu vērtība vienai personai ir 985 EUR, kurus stipendijas iegūšanas gadījumā nodrošinās "Tele2 SSC".

"Darba tirgus ne tikai pasaulē, bet arī pie mums, Latvijā, piedzīvo izmaiņas, kurām ikvienam no mums vajadzēs pielāgoties. Un jautājums būs, cik mēs – sievietes – būsim tām gatavas? Dabas zinātnes, kā arī informācijas tehnoloģijas sniedz neskaitāmas iespējas un potenciālu ne tikai vīriešiem, bet arī sievietēm, tāpēc mums ir tikai jāuzdrošinās," stāsta stipendiju programmas "Girls Make IT Happen" vēstnese Eva Johansone, kura izglītību ieguvusi sociālo zinātņu jomā, bet pērn uzsākusi bioloģijas studijas maģistrantūrā.

Programmēšanas kursi tiks uzsākti 23. jūlijā un notiks katru darba dienas vakaru sešu nedēļu garumā. Programmēšanas kursi paredzēti cilvēkiem, kuri iepriekš nav saskārušies ar programmēšanu, vai arī ir iegūta minimāla pieredze pašmācības ceļā.  Kursi tiek uzsākti no pašiem pamatiem ar mērenu tempu un viegliem uzdevumiem. Šajā laikā tiks apgūti programmēšanas pamati, GIT Hub lietošana, programmēšanas valodu C# un Java pamati, kā arī WEB izstrādes pamati (html, css, js). Pēc programmēšanas kursu pabeigšanas stipendiātiem tiks piedāvātas arī darba iespējas IT sektorā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!