Kadrs no filmas "La La Land"
 
Aktualitātes
09.01.2017

ASV pasniegtas "Zelta globusa" balvas

Komentē
0

Šī gada 9. janvārī Losandželosā sadalītas "Zelta globusa" ("The Golden Globe") balvas, ko pasniedz Holivudas ārzemju preses asociācija un kas ir viens no būtiskākajiem apbalvojumiem kinoindustrijā. Visvairāk balvu – kopskaitā septiņas – ieguvis mūzikls "La La Land", kas uzvarējis arī kategorijā "Labākā komēdija vai mūzikls", savukārt par gada drāmu nosaukta kinolente "Moonlight".

Mūzikls "La La Land", kas ir viens no vadošajiem pretendentiem arī cīņā par "Oskariem", vēsta par divu jaunu censoņu – topošas aktrises (Emma Stouna) un džeza mūziķa (Raiens Goslings) – mīlestību amerikāņu sapņa kalvē Holivudā. Filma, kas šobrīd skatāma arī Latvijas kinoteātros, saņēmusi balvas kategorijās "Labākais mūzikls vai komēdija", "Labākais režisors" (Demjens Šazels), "Labākais scenārijs", "Labākā aktrise mūziklā vai komēdijā" (Emma Stouna), "Labākais aktieris mūziklā vai komēdijā" (Raiens Goslings), "Labākā dziesma" un "Labākais skaņu celiņš" (Džastins Hervics).

Kopš 1979. gada, kad krimināldrāma "Pusnakts ekspresis" saņēma sešus apbalvojumus, neviena filma nebija ieguvusi vairāk par četriem "Zelta globusiem".

Kategorijā "Labākā drāma" balvu ieguvusi filma "Moonlight", kas vēsta par jaunu melnādainu vīrieti, kurš mēģina apjaust sevi, savu netradicionālo seksualitāti un dzīves jēgu, vienlaikus cenšoties izdzīvot skarbajā Maiami narkotiku vidē.

Savukārt par labāko aktieri drāmā nosaukts Keisijs Afleks par lomu filmā "Mančestra pie jūras", bet par labāko aktrisi – Izabella Ipēra par lomu filmā "Viņa" ("Elle"). Kā labākais aktieris otrā plāna lomā nosaukts Ārons Teilors-Džonsons par lomu filmā "Nocturnal Animals", savukārt kā labākā aktrise otrā plāna lomā – Viola Deivisa par spēli filmā "Fences".

Kategorijā "Labākā animācijas filma" balvu ieguvusi "Zootropole" ("Zootopia"), savukārt par labāko ārvalstu filmu atzīta "Viņa" ("Elle"), kas vēsta par biznesa sievieti, kura izseko un atrod savu izvarotāju.

Amerikāņu režisora Sesila de Milla vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu izklaides industrijā saņēma aktrise Merila Strīpa, kura savas karjeras laikā saņēmusi trīsdesmit "Zelta globusa" nominācijas un astoņas balvas, kas ir rekordliels skaits. Šogad viņa bija nominēta kategorijā "Labākā aktrise mūziklā vai komēdijā" par pasaulē sliktākās operdziedātājas Florences Fosteres Dženkinsas lomu.

Merila Strīpa

Vairāki no balvu ieguvējiem, tostarp arī Merila Strīpa, savu laiku uz skatuves izmantoja, lai izteiktos par Donalda Trampa īstenoto politiku. Strīpa atzina: "Kad tieksmi pazemot demonstrē kāda publiska persona, tā iesūcas visu cilvēku dzīvē, jo it kā dod zaļo gaismu šādi rīkoties arī citiem. Necieņa vairo necieņu, vardarbība rosina vardarbību, un, kad varenie izmanto savu stāvokli, lai apvainotu citus, mēs visi esam zaudētāji." Reaģējot uz Strīpas runu, Donalds Tramps "Twitter" viņu nosaucis par "vienu no pārvērtētākajām aktrisēm Holivudā".

Savu viedokli skaidri pauda arī aktieris Hjū Lorijs, kas ieguva balvu par lomu seriālā "The Night Manager": "Visdrīzāk es uzvaru pēdējā "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonijā. Ar to es domāju, ka tajā figurē vārdi "Holivuda", "ārzemes" un "prese". Es pat domāju, ka dažiem republikāņiem arī vārds "asociācija" varētu likties aizdomīgs."

Uzvarētāji galvenajās kategorijās:

"Labākā dramatiskā filma": "Moonlight"

"Labākais mūzikls vai komēdija": "La La Land. Kalifornijas sapņi"

"Labākais režisors": Demjens Šazels ("La La Land. Kalifornijas sapņi")

"Labākais aktieris dramatiskajā filmā": Keisijs Afleks ("Mančestra pie jūras")

"Labākais aktieris mūziklā vai komēdijā": Raiens Goslings ("La La Land. Kalifornijas sapņi")

"Labākā aktrise dramatiskajā filmā": Izabella Ipēra ("Viņa")

"Labākā aktrise mūziklā vai komēdijā": Emma Stouna ("La La Land. Kalifornijas sapņi")

"Labākais aktieris otrā plāna lomā": Ārons Teilors-Džonsons ("Nakts dzīvnieki")

"Labākā aktrise otrā plāna lomā": Viola Deivisa ("Fences")

"Labākā ārvalstu filma": "Viņa"

"Labākā animācijas filma": "Zootopia"

Pilns uzvarētāju saraksts skatāms šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!