Foto no mūzikla "The Band’s Visit"
 
Aktualitātes
11.06.2018

ASV pasniegtas "Tony" balvas

Komentē
0

Ceremonijā svētdien, 10. jūnijā, Ņujorkā visvairāk balvu – kopskaitā 10 – saņēma mūzikls "The Band’s Visit", savukārt otrajā vietā ar sešām balvām ierindojās britu lugas "Harry Potter and the Cursed Child" iestudējums.

2007. gada filmā balstītā mūzikla "The Band’s Visit" darbība notiek miegainā Izraēlas mazpilsētā, kurā vienmuļu ikdienu vada vietējās kafejnīcas īpašniece Dina. Viss mainās, kad pilsētā ierodas ēģiptiešu mūziķu grupa.

Iedvesmojošais stāsts par dažādu kultūru spēju saprasties saņēma labākā mūzikla godalgu, kā arī godalgas kategorijās "Labākais aktieris mūziklā", "Labākā aktrise mūzikā", "Labākā mūzikla režija" un "labākais librets".

Savukārt britu iestudējuma "Harry Potter and the Cursed Child" Brodvejas versija ieguva sešas godalgas, tostarp par labāko lugu.

Iestudējums "Angels in America" – drāma par AIDS, dzīvi un mīlestību 80. gados – saņēma trīs lielās godalgas, tostarp kā labākais atjaunotais lugas iestudējums.

Par vienu no politiski uzlādētās ceremonijas spilgtākajiem momentiem kļuva Roberta de Niro runa, kuras laikā viņš veltīja skarbus vārdus ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Antoinette Perry Award for Excellence in Theatre, plašāk zināma kā "Tony" balva, ir ikgadēja amerikāņu balva, ko pasniedz par sasniegumiem teātra jomā, tajā skaitā arī muzikālajos teātros. Balva nosaukta par godu amerikāņu aktrisei un režisorei Antuanetei Perijai (1888—1946). Balva tiek pasniegta 27 nominācijās. Balva tika izveidota 1947. gadā un tiek uzskatīta par teātra analogu Amerikas Kinoakadēmijas balvai, mūzikas "Grammy" balvai un televīzijas "Emmy" balvai.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!