Aktualitātes
06.07.2012

ASV oficiāli paziņo, ka nāriņas un dažādas citas leģendas nepastāv

Komentē
0
ASV norisinājusies nopietna diskusija par nāriņu pastāvēšanu pēc tam, kad televīzijas kanālā "Animal Planet" demonstrēts raidījums "Mermaids: The Body Found", ziņo laikraksts "The Telegraph".

Reaģējot uz šo raidījumu, kurā demonstrētas ar datorsimulācijām veidotas simulācijas par nāriņu dzīvi, kā arī uz to, ka daudzi skatītāji pēc raidījuma noskatīšanās sākuši ticēt nāriņu eksistencei, ASV Nacionālā okeānu un atmosfēras administrācija (NOAA) savā interneta mājaslapā publicēja oficiālu paziņojumu, kurā kategoriski noliedz nāriņu pastāvēšanu.

NOAA mājaslapā publicētajā paziņojumā teikts, ka nav atrasti pierādījumi ūdenī dzīvojošu cilvēku eksistencei, bet jautājumu, kāpēc tie nodarbina gandrīz visu no ūdens iebiedēto cilvēku kolektīvo bezapziņu, labāk būtu atstāt vēsturnieku, filozofu un antropologu ziņā.

Paša raidījuma veidotāji stāsta, ka viņu ideja bija modelēt iespējamo nāriņu dzīvi okeānā, liekot skatītājiem iedomāties, kādas tās varētu izskatīties, kā arī izspēlēt pieņēmumus, kāpēc tās līdz  šim slēpušās no cilvēkiem.

Jāatzīst, ka šis nav vienīgais oficiālais paziņojums, ko izdevušas ASV institūcijas, lai kliedētu cilvēku fanātiskās iedomas par dažādu fantastisku tēlu pastāvēšanu. Piemēram, jau pieminētā NOAA vairākkārt kliedējusi ar jūru saistītus mītus, to skaitā mītisko nogrimušo salu Atlantīdu, kuru daudzi cilvēki it kā saredzējuši "Google Earth" uzņēmumos, kā arī šausmu stāstus par Bermudu trijstūri. Pagaidām institūcija vēl nav sniegusi komentāru par Lohnesa ezera briesmoņa pastāvēšanu. Savukārt vēl šāgada jūnijā kāda cita ASV iestāde – Slimību kontroles centrs – izdeva paziņojumu, kurā noraidīja zombiju eksistenci.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!