Aktualitātes
20.06.2017

ASV atklāta "Donalda Trampa prezidentālā tvitera bibliotēka"

Komentē
0

Amerikāņu raidījums "The Daily Show" Ņujorkā atvēris pop-up muzeju "Donalda Trampa prezidentālā tvitera bibliotēka", kurā apkopoti pašreizējā ASV prezidenta ievērojamākie tvīti, vēsta "The Guardian".

Muzeju, kas atrodas gandrīz blakus Trampa torņiem, izveidojis amerikāņu humora raidījums "The Daily Show", kas savās pārraidēs regulāri izsmej Trampa politiku un tieksmi izmantot tviteri. "Iespējams, ka Tramps ir slikts prezidents, neprot vadīt valsti un nepārzina ģeopolitiku, taču viņš ir sasodīti labs tvītotājs," reportieriem teica "The Daily Show" vadītājs Trevors Noa.

Muzejs apkopo Trampa tvītus no 2009. gada līdz šim brīdim, spilgtākajiem no tiem parādot īpašu godu, piemēram, ieraksts ar interneta sajūsmu raisījušo vārdu "covfefe" ir ierāmēts, un tam blakus novietots informatīvi paskaidrojošs plakāts. Citi tvīti sadalīti kategorijās, piemēram, vienā stūrī lasāmi ieraksti par popkultūru, savukārt citā – tvīti, kuros Tramps vēršas pret politiskajiem sāncenšiem un valsts amatpersonām.

Sadaļā "Tramps pret Trampu" uz ekrāna slīd tvīti, kuros ASV prezidents nonācis pretrunā pats ar sevi. "Elektorālā kolēģija ir katastrofa demokrātijai," Tramps rakstīja 2012. gada 6. novembrī, savukārt četrus gadus vēlāk, kad, pateicoties šai sistēmai, pats guva uzvaru vēlēšanās, Trampa nostāja krasi mainījās: "Patiesībā elektorālā kolēģija ir ģeniāla, jo iesaista spēlē visus štatus, arī mazākos."

Vienā no telpām uz ekrāna redzams Trampa tvitera konts un katra jauna ieraksta parādīšanos pavada sirēnu skaņas. Turpat atrodas arī monitors, kas fiksē Trampa tvītošanas paradumus, piemēram, skaita, cik reizes ASV prezidents savos ierakstos piemin dažādus ģimenes locekļus (meita Ivanka sasniegusi jau vairāk nekā 500 reižu, savukārt meita Tifānija – tikai septiņas) un uzbrūk politiskajiem pretiniekiem (ASV bijušais prezidents Baraks Obama Trampa tvītos pieminēts vairāk nekā 2700 reižu).

Tāpat apmeklētājiem ir iespēja iejusties Donalda Trampa tēlā un reaģēt uz globālu krīzi ar tvitera palīdzību.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!